Dacian Cioloș: Un an de zile e o perioadă lungă, dar scurtă pentru a declanșa reformele așteptate de societate (VIDEO)

Publicat: 10 11. 2015, 17:23
Foto: Captură video

Dacian Cioloș a fost numit premier al României de către președintele Klaus Iohannis, după ce marți a fost ultima zi a rundei a doua de negocieri.

„Îi asigur pe toți faptul că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a mă ridica la înălțimea încrederii acordate. Sunt conștient că trecem printr-o perioadă cheie pentru societatea românească. E o periodă în care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesită o prezență publică a guvernului în așa fel încât să asigure puntea de legătură între diferite instituții ale statului”, a declarat Cioloș, după ce i-a mulțumit președintelui pentru încrederea acordată.

Totodată, fostul ministrul al Agriculturii a precizat că este necesar ca viitorul guvern „să aibă urechea aplecată la cei care au idei pentru a identifica soluțiile pentru a merge mai departe, să aibă înțelepciunea și maturitatea să lucreze cu cei în măsură să ia deciziile care să permită progresul”.

„Sunt conștient că un an de zile e o perioadă lungă, dar scurtă. Lungă pentru că nu o să ne putem limita doar la anumite acțiuni și decizii strict administrative. Scurtă, deoarece pentru a declanșa reformele așteptate de societate”, a explicat Cioloș.

În ceea ce privește viitorul guvern, acesta a spus că are intenția de a deschide guvernul spre societate, „să ascultăm și să pregătim decizii împreună”.

În perioada următoare, Dacian Cioloș se va ocupa de formarea echipei cu care să meargă în fața Parlamentului, vrea să își concentreze energia pentru a structura echipa din punct de vedere al persoanelor, cât și al conceptului de program de guvernare.

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier: Este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat. Este nevoie de o persoană curată, integră (Detalii AICI)

Cum a vrut „profesionistul” Cioloș să-l convingă pe Junker să-i mai acorde un mandat de comisar european: „Văzuse el că traseismul este la modă în România și a zis că merge și la Bruxelles” (Detalii AICI)

#DIRECT_ONE_ompwpj#