Dacian Cioloș: Reuniunea Uniunea Europeană – Turcia nu s-a încheiat cu o decizie care să fi presupus un mandat din partea Parlamentului

Publicat: 08 03. 2016, 07:44
Foto: ziuanews.ro

Reuniunea Uniunea Europeană – Turcia de la Bruxelles la care a luat parte premierul Dacian Cioloș nu a fost un Consiliu European și s-a încheiat doar cu o declarație și nu cu o decizie care să fi presupus un mandat din partea Parlamentului.

„Aș vrea să clarific: aici nu a fost o ședință de Consiliu European. Invitația a fost foarte clară pentru o reuniune a șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană. Așa încât această reuniune nu s-a finalizat printr-o decizie care să fi presupus un mandat din partea Parlamentului, ci s-a finalizat doar cu o declarație”, a declarat premirul României, informează Agerpres.

Călin Popescu Tăriceanu, copreședintele ALDE a declarat că participarea primului ministru Cioloș la reuniunea Consiliului European are loc cu încălcarea legii.

„Nu am reținut, eu la Parlament nu am primit niciun fel de document din partea premierului, a Guvernului, prin care să fim informați și prin care nu numai să fim informați, dar prin care să ni se solicite un mandat, așadar participarea premierului Cioloș la reuniunea Consiliului European se face cu încălcarea legii și a dispozițiilor clare stabilite de Curtea Constituțională. Este un precedent extrem de grav”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferință de presă, conform Agerpres.