Dacian Cioloș recunoaște că a acceptat să apară pe afișele din campanie: "Sunt pentru că PNL mi-a propus să mă sprijine pentru un nou mandat"

Dacian Cioloș recunoaște că a acceptat să apară pe afișele din campanie: "Sunt pentru că PNL mi-a propus să mă sprijine pentru un nou mandat"

Premierul Dacian Cioloș a urcat pe scenă la mitingul din București în care Partidul Național Liberal și-a prezentat candidații în alegerile parlamentare din 11 decembrie. După această apariție, șeful executivului a precizat că nu va participa în campania electorală a liberalilor, dar a recunoscut că deși inițial nu a dorit, ulterior a acceptat să apară pe afișele partidului.

"N-am fost în campanie electorală şi am fost atent să nu fiu. PNL-ul mi-a propus să mă sprijine pentru un eventual mandat", a declarat Dacian Cioloş într-un interviu pentru Europa FM, conform stiripesurse.ro.

Întrebat de ce apare pe totuși pe materialele electorale folosite în campanie de către PNL în ciuda faptului că a afirmat că nu se implică în campanie, premierul a recunoscut că a acceptat de principiu să apară pentru că este susținut de liberali pentru un nou mandat.

"Sunt (pe afişe – n.r.) pentru că PNL mi-a propus să mă sprijine pentru un nou mandat, la fel ca un alt partid, USR. Am acceptat de principiu acest lucru, dar am spus foarte clar că nu mă implic în campania electorală. Nu o să mă duc să le spun oamenilor cu cine să voteze" a spus Cioloș.

Premierul a mai declarat că deși nu este sigur dacă își mai dorește încă un mandat la guvernare, este, în schimb, mai pregătit pentru asta decât în urmă cu un an când a preluat conducerea guvernului tehnocrat.

"Nu ştiu dacă îmi doresc. Am spus că sunt gata să îmi asum. Eu nu am fost pregătit să îmi asum acest lucru şi atunci când mi s-a propus. Acum poate sunt mai mult ca atunci. Sigur că va fi mult mai complicat de guvernat cu partide, dar urmează sa văd, asta e esenţa democraţiei. Nu o să-mi vând conştiinţa pentru nimic, cu atât mai puţin pentru un post de prim-ministru" a afirmat Cioloș

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei