Dacian Cioloș: Președintele ne-a confirmat că nu a primit nicio altă propunere de premier. Decizia e la Klaus Iohannis / Coaliția e încă în vigoare, n-a fost denunțată de niciunul dintre cei 3 parteneri (VIDEO)

Publicat: 11 10. 2021, 15:09
Actualizat: 11 10. 2021, 15:20
Foto: Inqum Photos / Octav Ganea

Dacian Cioloș, președintele USR, a oferit detalii despre discuția pe care au purtat-o delegația partidului și Klaus Iohannis în cadrul consultărilor de la Cotroceni, context în care a declarat că, din punctul de vedere al USR, coaliția cu PNL și UDMR este „încă în vigoare pentru că ea n-a fost denunțată până acum de niciunul dintre cei trei parteneri”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dacian Cioloș, după consultările de la Cotroceni: De acum înainte, mingea este în terenul președintelui Klaus Iohannis

„Domnul Președinte ne-a confirmat ceea ce a rezultat și din concluziile prezentate de celelalte partide care au participat la consultări până acum, că nu a primit nicio altă propunere de premier, că pare că partidele fug de această responsabilitate. I-am spus că noi avem această propunere foarte fermă și foarte serioasă. Domnul Președinte ne-a spus că va analiza această propunere foarte serios și, evident, de acum înainte mingea este în terenul domnului Președinte, decizia este la dânsul. Dânsul o să ne spună ce anume decide și cum decide să lucreze în continuare”, a declarat președintele USR.

Coaliția cu PNL și UDMR este încă în vigoare pentru USR, spune Dacian Cioloș.

„Ne-a spus că e surprins neplăcut să vadă că nu au existat discuții între partide până acum, i-am spus că noi am fost deschiși pentru discuții cu partenerii noștri de coaliție, o coaliție care este din punctul nostru de vedere încă în vigoare pentru că ea n-a fost denunțată până acum de niciunul dintre cei trei parteneri, și că noi rămânem deschiși în continuare și la discuție, dar de data aceasta cu o propunere foarte fermă atât de viziune despre ceea ce ar trebui făcut, deci un punct de început al discuției, cât și cu o propunere de premier”, a adăugat Dacian Cioloș.