Dacian Cioloș, la Consiliul Național al PNL: Trebuie să ne asumăm o guvernare responsabilă. Avem șanse să câștigăm încrederea oamenilor (VIDEO)

Publicat: 02 11. 2016, 17:54
Foto: B1 TV

Premierul Dacian Cioloș a fost prezent miercuri la Consiliul Național al PNL. În discursul ţinut în faţa liberalilor, Cioloş a vorbit despre platforma România 100, dar şi despre profesionalism şi de chibzuinţă în gestionarea resurselor ţării pentru ca România să nu mai treacă iar printr-o criză economică.

”Sper să putem construi în jurul acestei platforme un proiect în care să propunem României un alt fel de a guverna. Aceasta este principala intenție pe care vreau să o supun atenției dumneavoastră în perioada care vine.

De ce am propus această platformă? În acest an de guvernare, după ce în toamna anului trecut ni s-a cerut să propunem un program de guvernare pentru un an, după abordarea pe care a avut-o multă lume legat de relația dintre societate și politică, am considerat că e important să ne concentrăm pe prioritățile oamenilor. Am descoperit în acest an că, adresând cu sinceritate problemele pe care le identificăm, vorbind direct clar și onest oamenilor, putem câștiga încrederea celor fără de care niciun guvern nu poate să obține rezultate.

Sunteți un partid politic care, am observat încă de la alegerile locale, ați acceptat să dați tonul acestei schimbări, și ați luat unele decizii care probabil pentru unii au fost decizii dureroase, de a renunța la anumiți oameni care și-au dedicat viața partidului dar care, din diferite motive, au adus anumite probleme care au creat această dificilă comunicare între partid și societate.

Ați hotărât să faceți acest pas, să puneți în față oameni noi, să aplicați criterii de integritate și să veniți cu idei noi.

Acest lucru mie îmi dă convingere că am putea lucra împreună. Cred că am înțeles, și de o parte, și de alta, că foarte multă lume care a renunțat să mai aibă încredere în politică ar putea fi regrupată pentru a susține un proiect comun”, a spus Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș la Consiliul Național al PNL: Trebuie să ne asumăm guvernare responsabilă. Avem șanse să câștigăm încredrea oamenilor

#DIRECT_ONE_5g3sk9#

Premierul a mai susținut că principiile care se regăsesc în Platforma România 100 trebuie să stea la baza unui program de guvernare.

”Această platformă pe care v-am propus-o pune pe masă câteva principii. Nu le-am propus doar pentru că acele principii să fie susținute prin afirmații publice. Cred că acele principii trebuie să fie la baza unui program de guvernare, care vine din partea dumneavostră, a celor care mergeți în alegeri. Dacă acel program este construit având la bază aceste principii și se pune în aplicare respectând acele principii, cred că avem o șansă să câștigăm încrederea oamenilor, că democrația parlamentară, făcută prin intermediul partidelor are un viitor în societatea românească.

Cred că putem împreună să demonstrăm că se poate aplica democrația prin intermediul partidelor politice, integrând și aceste principii legate de o guvernare responsabilă, legate de lupta împotriva corupției, pentru a guverna punând în centru valorile legate de muncă onestă. Nu cred că putem avea politici sociale eficiente dacă ele nu au la bază crearea de locuri de muncă, retribuția onestă a muncii realizate, faptul că dezvoltarea economică trebuie să apară în toată țara.

Avem nevoie ca în perioada următoare evoluția bună a economiei să se vadă în nivelul de trai al românilor. Dacă nu facem asta cu decizii responsabile, riscăm să repetăm istoria și după o perioadă de creștere economică să ajungem din nou la probleme.

Cred că ideea de a mări salariile, de a transmite creșterea economică și în evoluția salariilor este un lucru necesar, dar dacă acest lucru se face în mod populist și electoralist, riscăm viitorul economiei. Problema pe care în ultimii zece ani nimeni nu a reușit să o rezolve este că nu am tratat chestiunea disfuncționalităților în abordarea politicilor salariale.

Cred că ceea ce trebuie să propunem oamenilor și să ne asumăm este această guvernare responsabilă.

Aceste lucruri vi le propun prin platfoma pe care am suspus-o dezbaterii publice și pentru care sper să am susțierea dumneavoastră.

Am încredere că toată evoluția pe care a cunsocut-o partidul în ultima perioadă se va traduce în energia care să vă permită să recâștigați încrederea oamenilor.

România are nevoie de oameni care își doresc reforma, care își doresc schimbări și cred că rolul nostru este să reclădim încrederea în instituțiile democrației și cetățenii care își doresc să vadă onestitate, eficiență și franchețe.

Nu putem să ne asumăm schimbări la nivel colectiv atât timp cât nu începem schimbarea cu noi înșine. Sper să putem construi împreună acest proiect”, a mai spus Cioloș.