Dacian Cioloș, înainte de întâlnirea cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor: E nevoie de un Guvern care să poată să ducă țara prin crize pe perioada de iarnă, ca să nu mai vorbim de aplicarea PNRR (VIDEO)

Dacian Cioloș, înainte de întâlnirea cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor: E nevoie de un Guvern care să poată să ducă țara prin crize pe perioada de iarnă, ca să nu mai vorbim de aplicarea PNRR (VIDEO)
Foto: Facebook

Premierul desemnat Dacian Cioloș a precizat că miercuri va avea o întrevedere cu președinții PNL și UDMR, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, pentru a vedea dacă există vreo cale pentru refacerea coaliției care a guvernat România în primele opt luni ale anului. „Dacă, la fel, nu există intenția de a continua aceste discuții, cel puțin lucrurile vor fi clare”, a declarat liderul USR, marți, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Premierul desemnat, pe B1 TV. Ce a spus Dacian Cioloș despre întâlnirea pe care o va avea miercuri cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor

„Această coaliție are încă un protocol care, din știința mea, este în continuare în vigoare, el n-a fost revocat de niciuna dintre părți, dar vom vedea, mâine o să am o discuție cu liderii celorlalte două partide”, a declarat președintele USR.

Întrebat ce ar putea schimba abordările liderilor de la PNL și UDMR, având în vedere că pozițiile exprimate de conducerile celor două partide au fost destul de ferme, Dacian Cioloș a precizat: „În primul rând, nevoia de a instala un Guvern cât mai repede, un Guvern legitim, un Guvern care să poată să ducă țara prin aceste crize pe perioada de iarnă, atât criza pandemică, cât și criza prețurilor la energie, ca să nu mai vorbim de aplicarea PNRR. Vom primi în curând banii în avans, așa cum au fost prevăzuți, pentru că PNRR a fost aprobat. Până la sfârșitul anului, sunt deja câteva decizii, vreo două sau trei legi care trebuie trecute prin Parlament și apoi trebuie pregătite celelalte pentru că, știți, PNRR are aproape 30 de miliarde euro, granturi plus împrumuturi, dar are și reforme, sau bani care sunt legați de acele reforme”.

„Acestea sunt în primul rând prioritățile. PNRR l-am asumat împreună partidele din coaliție, deci acolo nu cred că ar trebui să fie probleme pentru că, politic, sunt asumate de partide și astfel au devenit asumate și de România ca stat în raport cu Comisia Europeană. Cât despre măsurile legate de criza COVID, criza sanitară, și criza prețurilor la energie, și aici avem și noi câteva idei, sunt convins că au și ei. Important e, și de aici aș vrea să începem discuția, dacă există dorința politică să continuăm acest proiect”, a adăugat premierul desemnat.

Întrebat dacă se așteaptă la un răspuns ferm din prima întâlnire, el a afirmat: „Eu mă aștept la orice. Mă aștept la oricare dintre variante, important este să începem această discuție. Multă lume văd că spune, suntem într-o situație de criză, avem nevoie cât mai rapid de claritate din punct de vedere guvernamental, deci cu cât mai repede clarificăm aceste lucruri, cu atât mai bine. Dacă după această primă discuție avem varianta, continuăm negocierile și hai să intrăm în detaliu, uite care sunt pretențiile noastre, care sunt pretențiile voastre și începem de acolo o discuție. (…) Dacă, la fel, nu există intenția de a continua aceste discuții, cel puțin lucrurile vor fi clare și atunci noi, de partea noastră, vom decide ce facem în continuare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`