Dacian Cioloș: Guvernul a negociat bine interesul României la vârful Comisiei Europene, prin portofoliul și poziția de Vicepreședinte Executiv pe care le obține Roxana Mînzatu

Publicat: 17 09. 2024, 14:23
Foto: Inquam Photos / George Călin

Guvernul a negociat bine interesul României la vârful Comisiei Europene, prin portofoliul și poziția de Vicepreședinte Executiv pe care le obține Roxana Mînzatu, a declarat Dacian Cioloș, la rândul său fost comisar european, marți, într-o postare pe Facebook.

Dacian Cioloș: Trebuie să recunosc că Guvernul a negociat bine interesul României la vârful Comisiei Europene

Fostul premier a lăudat modul în care a negociat Guvernul.

„Trebuie să recunosc că Guvernul României a negociat bine interesul României la vârful Comisiei Europene, prin portofoliul și poziția de Vicepreședinte Executiv pe care le obține Roxana Mînzatu. Am spus de mai multe ori în ultimele luni că trebuie să țintim și o poziție de vicepreședinte în Comisie, dincolo de un portofoliu important, pentru că influența țării noastre în UE o cere. Guvernul a obținut acum acest lucru și toți cei care au negociat trebuie felicitați”, a declarat Dacian Cioloș.

„De asemenea, portofoliul de care se va ocupa comisara din partea țării noastre, chiar dacă nu este acoperit de foarte multe prevederi ale tratatelor europene, are o greutate politică și financiară importantă. Modelul social european despre care se vorbește atât de mult în ultimii ani, locurile de muncă și direcția în care trebuie să dezvoltăm competențe pentru viitorul digital, spre exemplu, pe economia decarbonizata, vor fi elemente de prim-plan în dezbaterea europeană în următorii ani”, a adăugat Cioloș.

Dacian Cioloș: E un portofoliu pe care se poate construi mult

Fostul comisar european s-a arătat de părere că portofoliul Roxanei Mînzatu este unul „pe care se poate construi mult pentru că așteptările sunt mari pe aceste domenii atât la nivelul cetățenilor cât și într-o parte importantă a spectrului politic”.

„Dincolo de felicitările pentru Roxana Mînzatu, cred că este necesar ca ea să primească tot sprijinul necesar pentru a juca în acest mandat interesul european și românesc deopotrivă pentru ca și de acum înainte România să poată fi privită ca o țară care definește viitorul Uniunii, nu doar una care preia ceea ce se decide”, a mai declarat Dacian Cioloș.