Dacian Cioloș: „Coaliția însăși este dovada unei maturități politice. Acest parteneriat poate să fie un moment de cotitură pentru România”

Publicat: 21 12. 2020, 19:25
Sursa foto: Facebook

În cadrul întrevederii de luni de la Palatul Parlamentului, PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat acordul de funcționare a coaliției, prin președinții celor patru formațiuni, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș, Kelemen Hunor, și premierul propus, Florin Cîțu.

Dacian Cioloș, despre semnarea acordului de funcționare a coaliției

„Cât mai repede, zilele următoare, vom avea și miniștrii, într-un govern care fac parte dintr-o coaliție care ea însăși este dovada unei maturități politice.

USR Plus ajunge la o maturitate politică, după câțiva ani de opoziție și exprimarea unor așteptări de modernizare a României, astăzi suntem conștienți că așteptările sunt foarte mari de la noi, de la acest parteneriat în care am investit încredere și resurse. Credem că acest parteneriat poate să fie un moment de cotitură și pentru România și un început de modernizare”, a declarat Dacian Cioloș.

„Oamenii nu așteaptă de la noi doar să gestionăm România într-o perioadă de criză, ci așteaptă să vadă o perspectivă. De aceea, va trebui să ne asumăm o reformă a statului, a administrației publice, depolitizarea și profesionalizarea administrației publice, pentru ca apoi să putem investi în sănătate, în educație și chiar dacă bugetul pe care îl vom avea în următorii ani va fi unul puternic afectat de deficitul provocat de guvernările PSD și de această criză, avem oportunitatea fondurilor europene, cum România n-a mai avut de 31 de ani încoace”, a concluzionat Dacian Cioloș.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.