Dacian Cioloș: Am solicitat sprijinul politic al PNL. Alina Gorghiu: PNL va fi alături de Guvernul Cioloș (VIDEO)

Dacian Cioloș: Am solicitat sprijinul politic al PNL. Alina Gorghiu: PNL va fi alături de Guvernul Cioloș (VIDEO)
Foto: B1 TV

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a participat duminică la ședința conducerii PNL. Ulterior, Cioloș a declarat într-o conferință de presă că în cadrul reuniunii s-a discutat despre prioritățile guvernării, dar și că a cerut sprijinul politic al liberalilor.

”Am avut o discuție lungă și am dezbătut prioritățile. Am solicitat sprijinul politic pentru că avem nevoie de el. Vrem să relansăm încrederea populației în actul de guvernare”, a spus Dacian Cioloș, adăugând că a primit asigurarea că Partidul Național Liberal va susține guvernul propus de el.

”Am asigurat PNL că guvernul va fi unul deschis și obiectiv. Vom veni cu proiectele!”, a mai afrimat premierul desemnat.

Totodată, Dacian Cioloș a ținut să precizeze că a alcătuit singur echipa pe care o va prezenta în fața Parlamentului.

”Am spus că echipa am format-o singur, nu am negociat niciun membru cu niciun partid și am spus că prezența domnului Dâncu este alegerea mea pesonală. Îi știu competențele și dânsul este un ministru tehnocrat într-un guvern tehnocrat. Domnul președinte Iohannis mi-a dat încrederea în alegerea echipei, nimeni nu mi-a impus niciun nume și când am considerat că pot să fie anumite îndoieli legate de anumite persoane, am renunțat”, a explicat Cioloș.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a precizat că echipa guvernamentală a prezentată duminică de Dacian Cioloș promite multe și că speră ca acest executiv de tehnocrați să fie unul de succes.

”Este o echipă care promite multe. I-am spus domnului Cioloș că nu îl invidiez, dar îi urez mult succes și mi-aș dori ca acest guvern de tehnocrați să fie un succes. A fost singura sugestie agreată de toată lumea pentru a ieși din această criză politică din România. Ne-a prezentat un set de măsuri pe care le are în vedere în următorul an. Ne bucurăm ca acest set de priorități se suprapune cu programul de guvernare al PNL”, a spus Gorghiu.

La rândul său, copreședintele Vasile Blaga a afirmat că PNL va sprijini proiectele noului cabinet atâta vreme cât acestea sunt în interesul oamenilor.

”PNL va vota la învestitură echipa lui Dacian Cioloș și va sprijini în continuare proiectele atât timp cât sunt în interesul oamenilor și corespund așteptărilor oamenilor. Îi doresc foarte mult succes. Am discutat cele zece proiecte prioritare ale programului domniei sale. Mă bucură că își doreste spirijnul PNL, pe care îl are”, a declarat Vasile Blaga.

Premierul desemnat a prezentat duminică lista miniștrilor pe care i-a ales, precizând că este vorba despre oameni cu competență, experiență pe domeniul pe care trebuie să îl conducă. Oameni profesioniști, integri, deschiși spre dialog. (Detalii AICI)

Dacian Cioloș: Am solicitat sprijinul politic al PNL

#DIRECT_ONE_9jflpy#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`