“Dacă cineva a plagiat chiar și trei rânduri este obligat să se retragă din politică”. Klaus Iohannis, obligat să-i ceară demisia Laurei Codruța Kovesi pentru a-și respecta principiul de profesor (VIDEO)

Publicat: 09 12. 2016, 08:14
Foto: Evz.ro

Chiar dacă verdictul în cazul lucrării de doctorat a Laurei Codruța Kovesi a fost negativ, teza acesteia nefiind considerată un plagiat, președintele României este obligat să-i ceară demisia șefei DNA.

Motivul? Pentru a-și respecta principiul de profesor. În urmă cu doi ani, Klaus Iohannis spunea că nu trebuie să existe milă pentru cei care plagiază, potrivit Luju.ro.

Declarația a avut loc în contextul dezbaterii electorale pentru alegerile prezidențiale din urmă cu doi ani.

Invitat la o emisiune de la B1TV, Iohannis l-a criticat pe Victor Ponta cu privire la lucrarea sa de doctorat.

#DIRECT_ONE_q6pllf#

“In calitatea mea de profesor cred ca este totusi o foarte mare problema daca un elev copiaza, daca cineva care isi scrie lucrarea de doctorat copiaza mi se pare o problema proportional mai mare si se numeste plagiat. Oriunde in lume, cineva care este prins, cineva dintre politicieni, care este prins ca a copiat si numai trei randuri si a plagiat este obligat, prin clasa politica, sa se retraga din politica”, a spus Iohannis în 2014.

CNATDCU a precizat că Laura Codruța Kovesi a plagiat 20 de pagini, astfel, potrivit declarației făcută de Iohannis, acesta ar trebui să-i ceară demisia lui Kovesi.