Cum se produc măștile FFP2 în România. Virgil Popescu, ministrul Economiei: „Protejarea de virusul teribil este în continuare o prioritate” (VIDEO)

Publicat: 04 05. 2020, 12:48
Foto: facebook.com/Virgil Popescu

Protejarea de virusul teribil rămâne în continuare o prioritate, a afirmat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, luni, când a arătat printr-un videoclip postat pe Facebook cum se produc măștile FFP2 în România.

„Protejarea de virusul teribil este în continuare o prioritate! Începând de astăzi la compania grupului Taparo se produc 50.000 de măști tip FFP2, iar de miercuri se va ajunge la 150.000 de măști pe zi. Și Romarm, companie aflată în portofoliul MEEMA, produce de asemenea 75.000 de măști tip FFP2, pe zi, pentru ca fiecare dintre voi să le poată procura, pentru a se proteja. Împreună facem România bine!”, a scris ministrul Virgil Popescu, în descrierea care însoțește videoclipul.

Cum se produc măștile FFP2 în România

Guvernul Orban vrea să se asigure că oferta de măști va fi mai mare decât cererea

În 29 aprile, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, demnitarul anunța că Guvernul Orban vrea să se asigure că, în 15 mai, când cel mai probabil va fi introdusă obligativitatea de a purta mască, la nivel național oferta va fi mai mare decât cererea, astfel încât prețul să nu poată fi speculat.

„Eu, mâine, voi avea o întâlnire cu lanțurile de farmacii și cu lanțurile retaileri. Vreau să mă asigur că dacă nu au posibilitatea să își asigure stocurile la un nivel corespunzător pentru data de 15 mai, noi le putem furniza aceste stocuri, aceste măști. La nivelul Ministerului Economiei, există o companie care s-a autorizat la Agenția Națională a Medicamentului și a dispozitivelor medicale, pentru a achiziționa din piață măști, tocmai pentru a putea avea un stoc suficient. Această companie poate să revândă aceste măști către lanțurile de retaileri, către lanțurile de farmacii, către spitale, către absolut toată lumea care este interesată. În primul rând, vrem să ne asigurăm că, la nivelul României, în data de 15 mai, odată ce va fi introdusă obligativitatea purtării măștii, oferta de măști va fi mai mare decât cererea, iar atunci suntem siguri că prețul nu va fi speculat”, declara Virgil Popescu.

Demnitarul a subliniat că „nu va fi un preț reglementat, dar vom supraveghea piața. Vom vedea dacă lucrurile evoluează într-un mod pozitiv sau nu. Eu am spus că prețurile de vânzare către populație nu ar trebui să depășească în jurul cifrei de 2 lei pe mască fără TVA. Doresc să ne asigurăm de acest lucru, aducând foarte multe măști în piață. Producția internă nu va putea satisface, la început, necesarul României, până când intră în funcțiune toate capacitățile de producție. Suntem pregătiți să asigurăm și vom avea stocuri aduse din import, special la prețuri foarte bune, așa încât să nu depășim acea preferință virtuală de preț”.