Cum se desfășoară școala la o incidență peste 6. Sorin Cîmpeanu, despre varianta luată în calcul de autorități (VIDEO)
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat că școlile vor rămâne deschise până la o incidență de 6. Întrebat ce se va întâmpla când este depășit acest prag, oficialul a explicat care este varianta luată în calcul de autorități în acest moment.
Sorin Cîmpeanu, despre varianta luată în calcul pentru desfășurarea școlii într-o localitate cu incidență peste 6
„Luăm în calcul următoarea variantă – preșcolarii, creșe și grădinițe, să poată participa la procesul educațional. Clasele I – VI, pentru că e vorba de elevi care nu pot fi vaccinați, sunt elevi cu vârsta sub 12 ani, din păcate, trebuie să treacă în online. Pentru clasele a VII-a până la a XII-a, respectiv a XIII-a, vom vedea dacă modificăm regula valabilă acum și dăm beneficii elevilor vaccinați, în sensul în care să li se permită să vină la școală cu prezență fizică. La peste 6 (incidență, n.r.)”, a declarat ministrul Educației, într-o conferință de presă desfășurată vineri la Palatul Victoria.
Școlile se vor deschide primele și se vor închide ultimele, a subliniat Sorin Cîmpeanu, într-un mesaj similar cu cel transmis de premierul Florin Cîțu, care a punctat că își dorește ca anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să se încheie la fel.
„Școlile trebuie să se deschidă primele și să se închidă ultimele. Din această perspectivă, am agreat sub rezerva validării la nivel CNSU că vom ține școlile deschise până la pragul de șase la mia de infectări. Peste pragul de șase la mie, sigur că apar o serie de condiții. Aceste condiții nu vor dezavantaja persoanele vaccinate, fie că vorbim de elevi cu vârsta de peste 12 ani, fie că vorbim de cadre didactice, dar vor pune în evidență beneficii din această perspectivă, pentru cei vaccinați. Peste pragul de șase la mie lucrurile se vor întâmpla separat în funcție de vârsta și de specificul activității, iar la carantină se oprește întreaga activitate”, a spus Sorin Cîmpeanu.