Cum se strâng voturile în unele comune: „O țuică, o bere. Sunt mulți boschetari d-ăștia, merg cu tine și votează. Dar dacă nu i-ai luat la prima oră, nu ai nicio șansă, e morți, e terminați”

Cum se strâng voturile în unele comune: „O țuică, o bere. Sunt mulți boschetari d-ăștia, merg cu tine și votează. Dar dacă nu i-ai luat la prima oră, nu ai nicio șansă, e morți, e terminați”
Sursa foto: Ionel Tatu / Facebook

În 126 de localități din toată țara, cele mai multe din județele Harghita, Covasna și Mureș, noii primari sunt deja cunoscuți înainte de alegeri. Și asta deoarece au câte un singur candidat. Unul dintre ei este Ionel Tatu, care e și acum primarul comunei Vâlcelele din județul Călărași. El n-are emoții deoarece candidează singur, în schimb vorbește despre modalitățile în care se câștigă voturile acolo: „Dacă le dai o țuică, merg cu tine de mână și votează”.

Vot contra țuică

„Nu îi scoți din casă până când nu le dai o țuică, o bere, o aia. Sunt mulți boschetari d-ăștia, cum le spunem noi, care stau pe la cârciumă de la 9, ăia trebuie să îi iei la prima oră, dacă nu i-ai luat la prima oră la vot nu ai nicio șansă, e morți, e terminați.

Dacă le-ai dat o țuică, merge cu tine de mână și votează. Dacă îți spun, ce dracu”, a declarat primarul Ionel Tatu (PSD), pentru Digi24.

„Suntem o comună fostă comunistă. Fostă. Și actuală”

El candidează singur la alegerile din 9 iunie, așa că n-are emoții: „Alerg singur și ar fi culmea să ies pe locul doi”. Tatu spune că niciun alt partid nu are organizație în comună.

„Trebuie să votez eu singur la opt dimineața și nu mai trebuie să vină nimeni la vot la primar, deci pot să ies primar cu un singur vot”, a punctat primarul.

În fața primăriei, câțiva angajați se amuză de situație.

„Suntem o comună fostă comunistă. Fostă. Și actuală. Spune brea adevărul, ce mai… Actuală să constate lumea. Păi dacă e unic conducător”, spune unul dintre ei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`