Cum explică Viorica Dăncilă că a ignorat solicitarea șefei CE de a desemna un comisar european femeie: ‘Cum ceilalți au schimbat…’

Publicat: 29 10. 2019, 18:28

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, că va înainta la Bruxelles nominalizarea luiVictor Negrescupentru a ocupa poziția de comisar european din partea României.

Întrebată de jurnaliști dacă nu cumva încalcă solicitarea șefei CE, care a cerut nominalizarea uni comisar european femeie, premierul demis a răspuns: „Doamna comisar mi-a spus că ar fi bine să nominalizez o femeie, dar cum Franța a schimbat, cum ceilalți au schimbat. Eu am trimis deja nominalizarea: Victor Negrescu, fost europarlamentar”, potrivit Hotnews.

PreședinteleKlaus Iohannisa reacționat după ce premierul demis Viorica Dăncilă a anunțat că va înainta la Bruxelles nominalizarea luiVictor Negrescupentru funcția de comisar european. Acestaatrage că Viorica Dăncilă nu mai are nicio legitimitate pentru a face propuneri în condițiile în care a fost demisă prin moțiune de cenzură. (Detalii AICI)