CTP: Pe Ponta l-a încercat o oarecare trezire morală după atâtea ticăloșii, dar demisia nu aduce lumina. Avem de luptat cu sistemul, dar are cine să lupte. Cei din stradă să-și aleagă liderii și să candideze la alegeri (VIDEO)

CTP: Pe Ponta l-a încercat o oarecare trezire morală după atâtea ticăloșii, dar demisia nu aduce lumina. Avem de luptat cu sistemul, dar are cine să lupte. Cei din stradă să-și aleagă liderii și să candideze la alegeri (VIDEO)

Gestul lui Ponta ar putea fi explicat printr-o oarecare trezire morală, după atâtea lașități și minciuni, dar demisia lui nu va aduce lumina și vor mai trece mulți ani ca sistemul să fie schimbat, a susținut Cristian Tudor Popescu într-o intervenție telefonică în cadrul știrilor B1 TV.

Acesta a mai precizat că ar trebui ca oamenii care au fost ieri în stradă să-și desemneze liderii, iar aceștia din urmă să candideze în alegerile din 2016.

”Gestul acestor oameni de a ieși în stradă într-o mobilizare fără precedent capătă o valoare deosebită în timp. Lucrurile vor sta altfel în România începând din acest moment. Cei care vor veni în locul lui Ponta vor avea o viață grea cu cei care aseară au fost în stradă și care vor fi și mai mulți.

Nu vreau să fac calcule politice. Firește că Ponta se găsea într-o situație cunoscută: era practic ținut de ceafă de Oprea și Dragnea. Nu mai exista ca putere în funcția de premier. Vreau eu să interpretez gestul acestui om: a încercat o oarecare trezire morală după atâtea lașități, minciuni, ticăloșii. Ar fi asta o încercare de apropiere de oamenii de vârsta lui, care se aflau în stradă sau care au murit în Colectiv și care vor mai muri.

Nu are rost să facem comparații, dar atunci (în 2012) a fost vorba de o persoană care a determinat demonstrațiile contra guvernului: Raed Arafat. Acum e mult mai mult. Aceea a fost o revoltă mai îngustă ca semnificație decât aceasta. Aceasta este o demonstrație mult mai matură, împotriva sistemului, dincolo de Ponta, Oprea și Piedone. Se simte maturitatea acestei acțiuni civice în raport cu cea din 2012.

E o luptă uriașă, care va dura ani și ani. Nu va veni de mâine lumina, cinstea și frățietatea că a plecat Ponta. Avem de luptat cu acest sistem, care are reprezentanți și în opoziție, dar eu sunt liniștiti că are cine să lupte.

După acești ani mulți în care societatea civilă nu a reacționat sau a reacționat rar, în final oamenii reacțioenază”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

Întrebat cu cine ar trebui schimbați actualii politicieni, acesta a susținut că trebuie să vină la conducere oameni pe care cei din stradă i-au desemnat ca lideri.

Politicienii trebuie înlocuiți ”cu oameni dintre cei care au ieșit azi în stradă. Sper ca această mișcare, care nu are o platformă politică și e bine că nu are, să-și desemneze niște lideri și să participe la alegeri să se schimbe această morișcă a partidelor care nu fac decât să aducă noi neoameni. Să vină oamenii, ființele astea normale, să ducă implicarea mai departe spre candidaturi și spre a încerca să înlocuiască politicienii prin alegeri democratice”, a mai susținut Tudor Popescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)