CTP: Nu este exclus ca Iohannis să candideze la preşedinţie. Miniștrii liberali vor părăsi guvernul

CTP: Nu este exclus ca Iohannis să candideze la preşedinţie. Miniștrii liberali vor părăsi guvernul

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este convins că miniștri liberali vor părăsi miercuri guvernul, arătând că Victor Ponta nu va accepta ca Iohannis să fie vicepremier pentru că va pierde un capital uriaș de imagine în favoarea cuplului Antonescu – Iohannis.

„Dacă Ponta ar semna mâine cu Iohannis vicepremier cu condițiile PNL, Ponta ar pierde un capital de imagine foarte mare,pentru că nimeni nu va lua asta drept o cedare înțeleaptă după 3 săptămâni în care el a refuzat sistematic această mică modificare. Cuplul Antonescu – Iohannis ar căptăta un capital de imagine uriaș, care ar putea fi folosit în europarlamentare cât și la prezidențiale. Mâine seară vor părăsi guvernul miniștrii liberali”, a declarat CTP la Gândul Live.

De asemenea, acesta este de părere că o posibilă candidatură la preşedinţie a lui Klaus Iohannis nu este exclusă, deşi este puţin probabilă în acest moment.

„Dar știrea este stilul lui Klaus Iohannis. L-am privit cu atenție. De ce a făcut conferința să ne anunțe că negocierile au eșuat, adică să ne comunice că apa e udă? A făcut-o pentru primul său exercițiu de campanie electorală în ceea ce urmează. A arătat un stil complet diferit, nu vorbesc de conținut, de toți politicienii pe care i-a avut România. Un stil lipsit de adjective, de epitete, comparații, exprimări colorate, familiarități menite să câștige simpatie. A fost un discurs extrem de riguros, pentru mine o binefacere”, a mai spus editorialistul.

Acesta nu exclude varianta candidaturii primarului Sibiului la preşedinţie, pe modelul “rocadei lacrimilor storcite din 2004”, când Theodor Stolojan a renunţat la candidatură în favoarea lui Traian Băsescu, dar crede că este puţin probabil să se întâmple acest lucru acum.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei