CTP, despre pragul de 250.000 de lei la abuzul în serviciu: Sutele de mii de români care au protestat în 2017 primesc o flegmă cât sarmaua în obraz. Cu PNL-iștii votând umăr la umăr cu PSD

Publicat: 29 03. 2023, 20:57
Captură Video - Europa FM / Youtube

Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat ca abuzul în serviciu să nu mai fie considerat infracțiune dacă prejudiciul e sub 250.000 de lei. E aceeași prevedere din OUG 13, care a scos sute de mii de români în stradă în 2017, numai că pragul e cu 50.000 de lei mai mic. Cristian Tudor Popescu susține că votul de azi al senatorilor Puterii e efectiv „o flegmă cât sarmaua în obrazul” românilor care au protestat atunci. Gazetarul a comentat și decizia celor trei partide de la guvernare de a menține pensiile speciale chiar și cu prețul peirderii de către România a miliarde de euro din PNRR.

CTP, reacție după ce senatorii Puterii au fixat un prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu

Cristian Tudor Popescu a ținut să precizeze întâi că „Liviu Dragnea și camarila lui mi-au mâncat trei ani și jumătate din viață”: s-a implicat foarte mult afectiv pentru că nu voia ca „acest scelerat” să scoată Europa din România și pentru că a fost impresionat de sutele de mii de români care au ieșit atunci în stradă să protesteze: „Ei au mai luminat pentru o clipă imaginea tristă din capul meu a acestui popor”.

Numai că, azi, senatorii Puterii au înviat OUG 13 dată atunci de Guvernul Grindeanu – Dragnea.

„600.000 de oameni, care n-au apucat să moară din 2017 până azi, primesc astfel o flegmă cât sarmaua în obraz. Cu liberali votând umăr la umăr cu PSD”, scrie Cristian Tudor Popescu, într-o postare pe Facebook.

În acest context, gazetarul se întreabă: „Cum să mai crezi că are vreun rost să lupți pentru dreptate și democrație, cum să mai crezi că țara asta va ieși vreodată din balega morală care o acoperă? Cum să nu pleci unde-oi vedea cu ochii?”.

CTP critică partidele de la Putere și pe subiectul pensiilor speciale

Amintim că, tot azi și tot în Senat, a fost adoptat proiectul de lege privind așa-zisa reformă a pensiilor speciale. Proiectul a fost înaintat de Guvernul PSD – PNL – UDMR și modificat în comisiile de specialitate ale Senatului tot de cele trei partide. Inițiativa a trecut și de plen și urmează să ajungă la dezbatere și vot în Camera Deputaților. La fel ca în cazul pragului la abuzul în serviciu, USR-ul a votat împotrivă. USR-iștii acuză de săptămâni întregi că PSD și PNL doar joacă teatru și, în fapt, nu vor să desființeze nicio pensie specială.

Cristian Tudor Popescu remarcă faptul că, în loc să desființeze pensiile speciale, politicienii Puterii doar le-au „pensat”.

„De ce? Explicația e clară și sumbră. In statul român sunt două feluri de cetățeni: unii care au putere, alții care nu au. Magistrații, militarii, jandarmii, serviciile secrete sunt întotdeauna la putere, niciodată în opoziție. Restul românilor n-au altă putere decât să iasă în stradă și să-și strige suferințele. Ei trebuie ținuți în frâu de aceste organe de putere. Care vor fi întotdeauna nu plătite, ci răsplătite pentru asta”, a mai susținut gazetarul.

Cristian Tudor Popescu a ținut să precizeze că legea pensiilor speciale e, totuși, incompletă: „Ar trebui, cu ajutorul Bisericii, să se intervină la Cel de Sus – „Dă un ordin, dă ceva, să-i mai poți întârzia” – pentru ca durata de viață a pensionarilor speciali să crească peste suta de ani, deoarece, dacă vor trăi cât un pensionar nespecial, nu au șanse să cheltuiască banii căpiță primiți”.