CTP, despre Dragnea și Tăriceanu: Îi paște pușcăria

Publicat: 09 11. 2017, 12:33

Într-un dialog despre asemănările dintre bolșevicii lui Lenin și Guvernul PSD-ALDE, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că, dacă nu le ies jocurile, pe Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu “îi paște pușcăria”.

La fel ca și bolșevicii lui Lenin în urmă cu 100 de ani, regimul PSD-ALDE, care, deși în prezent mai atrage doar o minoritate în electoratul românesc, reprezintă o majoritate în Parlament, spune CTP.

Actuala putere, adică PSD-ALDE, a fost votată cam de 18-19 % din numărul de votanți din această țară. 60% nu au fost prezenți și jumătate din cei prezenți la vot i-au votat. Deci ei sunt o minoritate care acum e în majoritate. De aici rezultă coliziunile cu strada, faptul că ies atâția oameni în stradă, ei vin de acolo din cei 60%, care nu au venit la vot.

Încă ceva. Atât Lenin și tovarășii săi, cât și domnul Dragnea și domnul Tăriceanu nu prea au alternativă. Îi paște pușcăria în cazul în care nu le reușește lovitura. Lenin era perfect conștient de asta, le-a și spus, vara, când a avut loc prima tentativă de preluare a puterii, dacă nu reușim, intrăm în pușcărie sau și mai rău, spânzurătoarea”, a declarat CTP în cadrul emisiunii pe care o prezintă alături de Andreea Esca – ESCA & ESCU.

Jurnalistul indentifică și alte trăsături comune între Dragnea și Lenin.

“De pildă, domnul Dragnea este asemenea lui Lenin, Dumnezeu pe pământ. Comunismul instituit atunci, în Rusia, e o religie atee, dar care își are Dumnezeul pe pământ. De ce spun asta? Pentru că doamna Rovana Plumb, membru marcant al partidului, a spus așa: Dacă domnul Dragnea zice că prețurile nu vor crește, atunci ele nu vor crește”, explică CTP.