CSM a încuviințat reținerea și arestarea preventivă a șefului DNA Slobozia, Dumitru Cristudor

CSM a încuviințat reținerea și arestarea preventivă a șefului DNA Slobozia, Dumitru Cristudor

Procurorul-şef al Biroului Teritorial Slobozia DNA, Dumitru Cristudor, a fost reţinut joi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită şi favorizarea infractorului.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat, joi, în urma unei solicitări din partea DNA, reținerea și arestarea preventivă a șefului DNA Slobozia, Dumitru Cristudor.

Acesta, ocupând funcția de procuror-şef al Biroului Teritorial Slobozia DNA, a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţia că a sprijinit trei persoane cercetate pentru evaziune fiscală într-un dosar aflat pe rolul autorităţilor judiciare germane.

În același dosar, au fost puși sub acuzare omul de afaceri Daniel Vasile Taifas, pentru dare de mită și favorizarea infractorului, și Monica Andronache, pentru complicitate la luare de mită și la dare de mită și favorizarea infractorului, citează Agerpres.

DNA susţine că, din 11 februarie şi până în prezent, Dumitru Cristudor, în calitatea sa de procuror, împreună cu Taifas şi Andronache, a sprijinit trei persoane cercetate pentru evaziune fiscală, într-un dosar aflat pe rolul autorităţilor judiciare germane, astfel încât acestea să distrugă şi să ascundă documente şi obiecte compromiţătoare ce ar fi putut constitui mijloace de probă, zădărnicind astfel urmărirea penală şi, implicit, lipsind de finalitate activităţile de percheziţie dispuse de autorităţile judiciare germane pe teritoriul României.
 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`