Critici fără soluții: Ministerul Muncii este nemulţumit de cazurile aberante în care oameni cu venituri extrem de mari primesc ajutor social, dar nu anuntă măsuri (VIDEO)

Critici fără soluții: Ministerul Muncii este nemulţumit de cazurile aberante în care oameni cu venituri extrem de mari primesc ajutor social, dar nu anuntă măsuri (VIDEO)

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, constată o problemă veche de când lumea. Pâslaru este nemulţumit de cazurile aberante în care oameni cu venituri extrem de mari primesc ajutor social. Cu toate acestea, ministrul nu a spus şi ce măsuri concrete va lua in acest sens.

"Au fost cazuri în care în sistem o familie apărea că nu are niciun venit, dar ei de fapt au un Mercedes Clasa E în fața porții, acolo în sat. Deci eu, ca stat, îi dau venitul minim garantat, iar omul stă acasă frumos și are Mercedes. Culmea, statisticile arată că de obicei există o pondere constantă a acestui tip de probleme. La noi numărul de invalidități crește" a spus Dragoș Pîslaru.

Ministrul Muncii a adăugat că problemele ţin de inspecția socială, de faptul că nu există suficienți oameni, iar lucrurile se fac pe bază de hârtii și nu pe bază de contact direct. Când vine vorba de a găsi o soluţie pentru eliminarea asistaţilor sociali care primesc fără să merite bani de la stat, Pîslaru nu a oferit răspunsuri elocvente.

"Apare noțiunea de centru comunitar de servicii integrate. Asistentul social, asistentul medical comunitar, mediatorul școlar plasați la un loc, lucrând în echipă. Va fi infrastructura-cheie pentru Pachetul anti-sărăcie, pentru tot ce înseamnă fonduri europene. Cei care vor fi implicați în acest proiect – asistent social, medical și educațional – vor avea un stimulent financiar" a mai declarat Pîslaru.

Critici fără soluții: Ministerul Muncii este nemulţumit de cazurile aberante în care oameni cu venituri extrem de mari primesc ajutor social, dar nu anuntă măsuri

#DIRECT_ONE_kgzo39#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie