Critici dure lansate de Alexandru Rafila: Numeroşi medici rezidenţi nu au fost incluşi în campania de vaccinare
Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, lansează acuzații grave rferitoare la campania de vaccinare împotriva noului coronavirus.
Critici dure lansate de Alexandru Rafila
Acesta critică într-un mesaj publicat pe Facebook că numeroşi medici rezidenţi nu au fost incluşi în campania de vaccinare.
”Sunt colegii noştri şi au fost implicaţi din primul moment în acordarea asistenţei medicale, atât pentru pacienţii Covid, cât şi pentru cei non-Covid”, afirmă medicul, cerând ca vaccinarea să se facă fără discriminare.
”Mă bucur că a început campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, iar personalul medical se află în prima categorie aleasă pentru a beneficia de imunizare, conform recomandărilor OMS. Însă, numeroşi medici rezidenţi care îşi desfăşoară activitatea în spitale şi unităţi sanitare nu au fost incluşi pe lista persoanelor care urmează să fie vaccinate în această perioadă. Medicii rezidenţi sunt colegii noştri şi au fost implicaţi din primul moment în acordarea asistenţei medicale, atât pentru pacienţii Covid, cât şi pentru cei non-Covid”, a scris, miercuri, pe Facebook, Alexandru Rafila.
Acesta a făcut un apel la ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi la coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, ca şi rezidenţii să fie incluşi în campania de vaccinare.
”Trebuie incluşi fără discriminare în rândul personalului medical care urmează să fie vaccinat în prima etapă. Fac un apel public către ministrul Sănătăţii,Vlad Voiculescu, şi către coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiţă, să ia măsurile necesare pentru rezolvarea acestei probleme”, a mai scris Rafila.
Pe de altă parte, în București, în cadrul etapei de vaccinare desfășurată la Spitașul Universitar vor fi vaccinați toți medicii reidenți.
STST, detalii despre etapa a doua de vaccinare
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a transmis căpersoanele din etapa 3 de vaccinare(populaţia generală) vor putea să se înscrie fără săfie condiţionate de deţinerea unei semnăturielectronice.
Biroul de Presă al STS a făcut precizări, marţi seară,în contextul informaţiilor vehiculate în spaţiul public privind obligativitatea deţinerii unui certificat de semnătură electronică de către cetăţeni pentru înscrierea în platforma de programare pentru vaccinare împotriva COVID-19.
Aplicarea semnăturii electronice certifică faptul că documentele încărcate în sistem aparțin unei instituții publice sau private, care face parte din categoria populațională care poate beneficia de vaccinare”, explică STS.
În acest moment, programările și vaccinarea efectivă sunt disponibile doar pentru etapa 1 (persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat).
Pentru etapa 3 (populația generală), înscrierilenusunt disponibileîn acest moment.