Cristina Trăilă: Textul de lege spune foarte clar că CCR poate anula alegerile prezidențiale doar în ipoteza în care avem o fraudă în ceea ce privește votarea sau stabilirea rezultatului (VIDEO)

Publicat: 27 11. 2024, 13:44
Actualizat: 27 11. 2024, 13:50
Sursa foto: Facebook / Cristina Trăilă

Textul de lege spune foarte clar că judecătorii Curții Constituționale pot anula alegerile prezidențiale doar în ipoteza în care avem o fraudă în ceea ce privește votarea sau stabilirea rezultatului, a declarat Cristina Trăilă, candidată PNL la parlamentare, miercuri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, în contextul cererilor de la CCR.

Cristina Trăilă (PNL), pe B1 TV, despre CCR și alegerile prezidențiale

Liberala a oferit detalii despre cadrul legal care abordează posibilitatea de fi anulat un scrutin prezidențial.

„Textul de lege – și mă refer la Articolul 52 din Legea privind alegerea Președintelui României – spune foarte clar că Curtea Constituțională poate anula alegerile prezidențiale doar în ipoteza în care avem o fraudă în ceea ce privește votarea sau stabilirea rezultatului alegerilor, deci termenii juridici, elementele la care ne raportăm, sunt votarea ca atare, care începe în ziua votului și se sfârșește la ora 21, și stabilirea rezultatului alegerilor, care este procesul de numărare, de validare a proceselor-verbale și, evident, rezultatul final. Ca atare, Curtea Constituțională nu se poate raporta, conform textului de lege, decât la cele două elemente”, a declarat Cristina Trăilă.

Ce a spus despre campania lui Călin Georgescu

„În ceea ce privește finanțarea campaniei dumnealui, sunt alte prevederi legale care duc la alte tipuri de sancțiuni, în ceea ce privește recuperarea sau nu a acestor bani, dacă ei există, sau, evident, posibile plângeri penale. Pentru că, iată, avem aici o mare problemă. AEP a publicat astăzi lista cu cheltuielile candidaților și observăm că în dreptul domnului Georgescu apar zero lei, ceea ce este absolut imposibil, imposibil”, a continuat Cristina Trăilă.

„Știm foarte bine, facem campanii electorale de ani de zile, nu există posibilitatea să ai un număr atât de mare de urmăritori sau astfel de cifre pe online fără să existe contribuții financiare. Evident că aici cred că este o chestiune mai degrabă de natură penală și cred că sunt alte organe care ar trebui să observe aceste lucruri”, a mai spus liberala.