Cristina Trăilă (PNL): Blatul PSD – AUR e confirmat inclusiv de Dragnea. În Vaslui, candidații AUR la parlamentare sunt puși de PSD (VIDEO)

Publicat: 28 10. 2024, 14:41
Sursa foto: Cristina Trăilă / Facebook

Deputata PNL Cristina Trăilă susține că există un blat între PSD și AUR, astfel încât social-democratul Marcel Ciolacu să ajungă în finala prezidențială cu cel mai facil dintre contracandidați – liderul AUR, George Simion. Ea a afirmat apoi că și la parlamentare PSD ajută AUR.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Trăilă, despre „blatul PSD – AUR”

„Apropo de acest blat între PSD și AUR, e unul confirmat inclusiv de dl Dragnea. Cred că știe foarte bine ce se întâmplă în PSD, chiar dacă nu mai e un om cu funcție în acel partid.

Dacă vreți o să-i răspund colegului de la PSD (Lavrin Covaci, invitat și el în emisiune) cum se întâmplă acest mecanism. Simplu, vă dau exemplu de la Vaslui, unde eu personal candidez, și acolo candidații AUR sunt candidați puși de PSD.

E un mecanism simplu, se întâmplă și în alte localități și județe”, a declarat Cristina Trăilă.

Deputata PNL a făcut astfel referire la declarații recente ale fostului lider PSD Liviu Dragnea: „Credeţi că este o coincidenţă faptul că strategul de la PSD, Bogdan Popescu. a fost mutat în echipa lui George Simion? Chiar aşa ne prostesc pe faţă și consideră că nimeni nu vede, nu aude, ce mișcări fac ei să îl ducă pe George Simion în turul 2, ca să câștige Marcel Ciolacu?”.

Ciucă: PSD vrea să controleze toată România

Luni, Nicolae Ciucă, liderul PNL și candidatul partidului la prezidențiale, a denunțat existența unui plan de „formare a unei majorități iliberale, antidemocratică, după modelul Victor Orban din Ungaria (…) un stat autocrat, controlat de sus până jos de către PSD și AUR”. Ciucă a lansat apoi un apel către români să-l voteze pentru a împiedica acest plan.

„Meditatorii din umbră ai domnului Ciolacu au conceput de mult timp planul Hrebenciuc cum să-l bage pe Simion in turul doi.

De fapt, meditatorul șef este Viorel Hrebenciuc. L-a învățat cum să-i elimine contracandidații, prin tranzacții cu voturile membrilor #PSD care să ajungă pe buletinele de vot ale AUR.

De ce? Pentru că pe listele AUR se află chiar membrii PSD! Împreună cu vicleșugul pus în scenă la CCR, planul Hrebenciuc prinde contur.

Scopul final este formarea unei majorități iliberale, antidemocratică, după modelul Victor Orban din Ungaria și să desăvârșească visul politic al lui Liviu Dragnea: un stat autocrat, controlat de sus până jos de către PSD și AUR, așa cum PSD a guvernat în trecut cu partidul extremist de tristă amintire, PRM”, a transmis Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.