Cristina Trăilă: „În urma referendumului local trebuie să avem și o lege a Capitalei” (VIDEO)

Publicat: 20 10. 2024, 20:08
Actualizat: 20 10. 2024, 20:09
Sursa foto: Facebook / Cristina Trăilă

Deputata PNL Cristina Trăilă a declarat în emisiunea Special B1 că nu susține introducerea în referendumul privind Bucureștiul inițiat de Nicușor Dan a unor întrebări ce vizează politicile guvernamentale, cum sunt cele legate de gestionarea traficului de droguri:

“Putem pune multe întrebări într-un referendum, dar acesta este un referendum local și fiind un referendum local, cred că trebuie să ne raportăm la ceea ce se întâmplă în Capitală și nu la nivel guvernamental, pentru că dacă vrem să vedem care sunt politicile publice cred că premierul e în măsură să le și propună, să le și aplice.

La nivelul Bucureștiului cred că trebuie clarificate anumite aspecte și aceasta este o chestiune care trenează de foarte mulți ani pentru că primele decizii de prin 2007 când vorbeam de salubrizarea Bucureștiului s-au clarificat târziu, abia prin 2012 în urma unor decizii ale Consiliului Concurenței”.

Cristina Trăilă a mai precizat că din perspectiva urbanismului ar trebui să vorbim de o singură Capitală, nu de șapte orașe separate:

“Dacă vorbim de urbanism eu cred că vorbim de o singură Capitală, nu vorbim de mai multe, nu vorbim de șapte orașe, nu vorbim de șase chestiuni separate, ci de o capitală care dacă ne raportăm la alte capitale din afară vedem că au un singur primar, chiar dacă la nivelul districtelor sau zonelor, cartierelor există un anumiți consilieri, există anumite persoane cu anumite atribuții dar vorbim de un singur priamr. Cred că Nicușor Dan ca primar are tot dreptul să întrebe locuitorii Bucureștiului cum văd ei Bucureștiul din acest punct de vedere. Disputa pe planșeul de la Unirii este un nexemplu de așa nu, pentru că acolo se știe că vorbim de bani dați de Guvernul României de prin 2022 chiar de către premierul Nicolae Ciucă, că acele proceduri de autorizare trebuiau făcute din timp și puteau fi făcute din timp de către Primăria Sectorului 4. Au făcut achiziția publică doi ani de zile și eu cred că mai întâi trebuiau să își ia autorizația de construire. Autorizația de construire au solicitat-o abia în august anul curent. Iată că e un subiect care a condus la această idee de referendum local, pentru că în urma acestui referendum local trebuie să avem și o lege a Capitalei”.