Cristina Rizea (PSD), după scandalul privind planșeul Unirii: Vorbim de o lucrare urgentă. Primarul General ar fi trebuit să fie proactiv și să încerce să-l ajute pe primarul de la Sectorul 4

Publicat: 15 10. 2024, 15:58
Sursa foto: Facebook / @Cristina Rizea

Deputata PSD, Cristina Rizea, a vorbit în cadrul emisiunii Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre scandalul dintre Nicușor Dan și Daniel Băluță, privind planșeul Unirii.

Cristina Rizea este de părere că fiind o lucrare urgentă, „Primarul General ar fi trebuit să fie proactiv și să încerce să-l ajute pe primarul de la Sectorul 4”.

„Partea de legalitate trebuia discutată între instituțiile Primăriei Sectorului 4 și instituția Primarului General”

“Povestea este foarte simplă. În 2022, Nicușor Dan a spus că acolo este o lucrare urgentă, care trebuie să se facă urgent. I-a dat o primarului de la Sector 4 să se ocupe. Primarul de la Sectorul 4 a făcut proiectul, și-a luat parte din avize, pentru că, într-adevăr, o parte din avize lipsesc, dar asta nu înseamnă că nu se putea obține acele avize și după începerea lucrărilor, pentru că primarul Nicușor Dan, în 2022, era perfect de acord că este o lucrare urgentă, că trebuie să se facă urgent.

Sunt foarte multe lucrări care încep, pentru că sunt de urgență și restul avizelor le iau pe parcurs, sunt foarte multe.

Sunteți de acord cu mine că se întâmplă de multe ori, când este lucrarea de urgență, vorbim de siguranța oamenilor. Am văzut și eu circul de aseară și stăteam și îmi închipuiam, ce se întâmplă, dacă s-ar fi  întâmplat ceva cu planșeul acela, dacă Doamne ferește cade planșeul acela, nu mai era nimeni aseară la circ și toată lumea ar fi început, nu-i al meu, e a lu’ ăla.. Primarul de la Sector 4 și-a asumat că se ocupă de această lucrare.

(…) Vorbim de o lucrare urgentă, partea de legalitate trebuia discutată între instituțiile Primăriei Sectorului 4 și instituția Primarului General. Primarul General, din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să fie proactiv și să încerce să-l ajute pe primarul de la Sectorul 4”.