Cristina Prună (USR): Noi ne dorim o guvernare de dreapta și garanția unei guvernări de dreapta este ca PNL să se rupă de PSD și de Iohannis (VIDEO)

Publicat: 28 08. 2024, 21:58
Deputata USR Cristina Prună. Sursa foto: usr.ro

Deputata USR, Cristina Prună, a fost prezentă în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a vorbit despre atacurile dintre PSD și PNL.

Deputata a mai precizat faptul că Nicolae Ciucă nu a avut discuții cu USR despre crearea unui pol de dreapta. De asemenea, Cristina Prună a mai declarat că USR își dorește o guvernare de dreapta și „garanția unei guvernări de dreapta este ca PNL să se rupă de PSD și de Iohannis”.

„Cred că Ciolacu face un mare bine PNL-ului, pentru că PNL-ul s-a decredibilizat în ultimii 3 ani”

“Da, am văzut și eu aceste atacuri care vin dinspre PSD înspre PNL.

Eu, acum, cred că domnul Ciolacu face un mare bine PNL-ului, pentru că PNL-ul s-a decredibilizat în ultimii 3 ani intrând la guvernare cu PSD, în ochii electoratului de dreapta, și, deodată, în această așa zisă ceartă între PSD și PNL, electoratul de dreapta încearcă să fie păcălit.

Acum, cu tot respectul, domnul Cozma (n.r. Adrian Cozma), știu că dumneavoastră nu sunteți un fan al acestei alianțe cu PSD, dar de cealaltă parte, dacă ne uităm,     nu pare decât un teatru în ochii oamenilor, pentru că am văzut și alți colegi de ai dumneavoastră, și mai ales de la vârf, domnul Ciucă, domnul Rareș Bogdan, domnul Bode n-au dat semnale că vor să se rupă de PSD.

Pare că vor să continue în această alianță. Domnul Ciolacu spune că nu vede altă alianță din 2024.

(…) Domnul Ciucă, din câte știu eu, nu a avut discuții cu USR. Noi am spus foarte clar că ne dorim o guvernare de dreapta și garanția unei guvernări de dreapta este ca PNL să se rupă de PSD și să se rupă de domnul Iohannis, care, până la urmă, a adus PSD la guvernare. Și apoi, evident, să începem să vorbim de proiecte pentru România, că analize electorale, de câte voturi a luat PSD la Brașov sau câte voturi a luat PNL la Satu Mare sau la Oradea, scuzați-mă, dar asta nu interesează pe oameni. Pe oameni îi interesează, totuși, ce vii tu să pui ca partid politic pe masă, pentru că s-au săturat. Adevărul ăsta e, că s-au săturat.

Dacă vă uitați în toate analizele și în toate cercetările sociologice, oamenii s-au săturat de taxe, s-au săturat de birocrație, vor un sistem de sănătate mai bun, vor un sistem de educație mai bun, vor taxe mai mici pe salarii și pe micile afaceri, adică despre asta ar trebui să avem o dezbatere reală în societate”, a spus Deputata USR.