Cristina Prună (USR), despre cei din serviciile de informații care ies la pensie și apoi se angajează ca și consilieri: Ar trebui să se definească o zonă de conflicte de interes pentru cei care au avut acces la anumite informații, care n-ar trebui să fie folosite, ulterior, în scop financiar (VIDEO)

Publicat: 29 05. 2024, 20:14
Actualizat: 29 05. 2024, 20:22
Deputata USR Cristina Prună. Foto: usr.ro

Deputata USR, Cristina Prună, a fost întrebată în emsiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV, dacă ea consideră că ar trebui să existe niște interdicții pentru cei care își desfășoară activitatea într-un serviciu de informații, apoi ies la pensie, după care se angajează ca și consilier.

„Sigur că ar trebui să se definească o zonă de conflicte de interes pentru cei care au fost în anumite funcții”

“Sigur că ar trebui să se definească o zonă de conflicte de interes pentru cei care au fost în anumite funcții, care au avut acces la anumite informații, care n-ar trebui să fie folosite, ulterior, în scop financiar, evident. Și chiar există, oriunde ne-am uita, inclusiv când lucrezi la o companie mare, nu ai voie prin contract să te duci la competitor timp de o perioadă de timp. Deci sunt lucruri cât se poate de normale. Eu aș vrea să vă spun că USR a fost singurul partid care a pus pe masă un proiect de lege care să repună Serviciile de Informații pe niște baze corecte.

Acesta era un punct bun de început pentru a putea discuta inclusiv genul acesta de incompatibilități, de interdicții.

Era o reformă înclusiv să nu mai existe SRI-ul în presă, în justiție, adică niște lucruri cât se poate de normale, într-o democrație normală”.