Cristina Prună (USR): Cifrele arată foarte, foarte rău. Guvernul Ciolacu se împrumută cu 610 milioane de lei pe zi. Creșterea de taxe pare iminentă (VIDEO)

Publicat: 04 07. 2023, 16:56
Deputata USR Cristina Prună. Foto: usr.ro

Deputata USR Cristina Prună a declarat marți, pentru B1 TV, că cifrele economiei românești arată „foarte, foarte rău” și că „această creștere de taxe pare să fie iminentă”.

Ea a insistat că pentru a acoperi gaura din buget, Guvernul trebuie să taie serios din cheltuielile statului, nu doar să se prefacă.

În ciuda acestui context, Administrația Prezidențială a cumpărat piese de mobilier în valoare de 124.000 de euro, notează jurnalul.ro. Este vorba despre mese și scaune care vor dota sălile de primire și de recepție de la Palatul Cotroceni, în condițiile în „Ordonanța austeritățiI” 34/2023 interzice tuturor conducătorilor de instituții publice să facă astfel de achiziții până la 1 ianuarie 2024.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV.

Cristina Prună (USR): Deficitul bugetar ar putea ajunge la 100 de miliarde până la finele anului

„Sunt halucinante aceste cifre dacă ne uităm la economia României, la deficitul bugetar de 37 de miliarde de lei care tot crește și care, până la finalul anului, cel mai probabil va ajunge la 100 de miliarde de lei. Suntem în procedură de deficit excesiv, Comisia Europeană se pare că ne trimite scrisori – pe care am vrea să le vedem și noi, de altfel – că nu ne mai dau fondurie europene dacă nu stopăm risipa în statul român, iar dl iohannis pare că se ocupă cu cataloagele de mobilier, jilțuri, măsuțe…”, a afirmat Cristina Prună.

Declarația a fost făcută în contextul în care, luni Marcel Boloș, ministrul liberal al Finanțelor, le-a transmis liderilor PNL că vinerea trecută a primit o scrisoare de la Comisia Europeană prin care erau avertizați că dacă nu scad deficitul bugetar, o parte din fondurile europene de coeziune le vor fi suspendate. USR a solicitat ministrului să publice respectiva scrisoare și a acuzat guvernarea PSD – PNL că ține ascunse adevăratele cifre privind economia țării.

Prună (USR): Guvernul PSD – PNL e în stare să crească taxele

„E absolut revoltător și strigător la cer că, într-adevăr, efectul va fi creștere a taxelor. Până la urmă, tot oamenii care muncesc în economia reală vor avea de suferit din cauza acestor politici nesăbuite, aberante a acestui Guvern. Și dacă nu va înțelege Guvernul să reducă din cheltuieli, dar să reducă în mod serios, să strângă cureaua aia de care ne-a promis Ciolacu anul trecut c-o strâng și au strâns-o de-au rupt-o, atunci românii vor avea de suferit, iar această creștere de taxe pare să fie iminentă”, a mai spus deputata USR.

Prună a amintit apoi că Guvernul PSD – PNL deja de anul trecut au pus „biruri asupra PFA-urilor, asupra microîntreprinderilor, asupra oamenilor care au o casă și-o închiriază, asupra muncii”.

„Eu sunt sigură că sunt capabili să mai pună și alte taxe. (…) Cifrele arată foarte, foarte rău și împrumuturile vor continua să crească. Ciolacu se împrumută cu 610 milioane pe zi…”, a mai declarat deputata USR Cristina Prună, pe B1 TV.