Cristina Prună: Înainte de a discuta despre prerogativa cui este nominalizarea comisarului european, România la Bruxelles, prin vocea lui Ciolacu, trebuia să negocieze să avem și noi un portofoliu care chiar să conteze (VIDEO)

Publicat: 22 08. 2024, 18:45
Sursa foto: Cristina Prună / Facebook

Deputata USR Cristina Prună a vorbit despre postul de comisar european al României, joi, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, și a atras atenția că „România la Bruxelles, prin vocea domnului Ciolacu, trebuia să negocieze să avem și noi un portofoliu care chiar să conteze”.

Cristina Prună (USR), pe B1 TV, despre postul de comisar european al României

Întrebată despre nominalizarea comisarului, deputata USR a spus: „Înainte de a discuta despre prerogativa cui este nominalizarea acestui comisar european, eu cred că România la Bruxelles, prin vocea domnului Ciolacu, trebuia să negocieze să avem și noi un portofoliu care chiar să conteze”.

Totodată, întrebată ce portofolii sunt în discuție, ea a adăugat: „Păi, atât timp cât nu avem o informare de la cel mai înalt nivel de la premierul Ciolacu, care a plecat la Bruxelles, nu putem să citim într-un glob de cristal ce negociază Ciolacu la Bruxelles, vă dați seama”.

„Eu nu vreau să particularizez pe un comisar sau pe altul. Eu ce pot să vă spun e că ai niște atribuții și ai o putere la nivelul Comisiei Europene, că vorbim de comisari pe agricultură sau pe transporturi, astfel încât fondurile europene să urmărească niște obiective care până la urmă să fie benefice și României. Acum că Guvernul nu e în stare să înțeleagă cum să atragă acele fonduri europene, că nu are putere de negociere și nu are influență la nivel european, asta este o cu totul și cu totul altă discuție”, a mai spus Cristina Prună.