Cristina Prună, după declarația președintelui României, cu privire la candidatura la Senat: Dacă ne uităm la Iohannis, parcă ne aducem aminte de Liviu Dragnea, cu OUG 13. Totuși, mai există și acea portiță, la AEP (VIDEO)

Cristina Prună, după declarația președintelui României, cu privire la candidatura la Senat: Dacă ne uităm la Iohannis, parcă ne aducem aminte de Liviu Dragnea, cu OUG 13. Totuși, mai există și acea portiță, la AEP (VIDEO)
Deputata USR Cristina Prună. Foto: usr.ro

Deputata USR, Cristina Prună, a comentat în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, declarația lui Klaus Iohannis cu privire la candidatura la Senat.

„Poate va fi posibil ca domnul Iohannis să candideze și să nu aibă nevoie de lege”

Cristina Prună a precizat că declarația lui Iohannis îi aduce aminte de Liviu Dragnea, în 2017, cu OUG 13. De asemenea, a subliniat faptul că mai există o portiță, la AEP, și poate va fi posibil ca Iohannis să candideze fără să mai aibă nevoie de lege.

“Dacă ne uităm la domnul Iohannis, parcă ne aducem aminte de Liviu Dragnea. Mai țineți minte, în 2017, domnul Dragnea era în America și s-a întors în România, și a aflat de acel OUG 13 și spunea că trebuie să vorbească cu Guvernul și cu Ministrul Justiției. Cam așa și domnul Iohannis, de la ONU, tot din America, ne spune că nu vrea o lege pentru el și că, de fapt, va bloca această lege. Dar știți foarte bine că mai există și acea portiță la AEP, cu domnul Greblă, se vor pronunța chiar vineri pe acest subiect și poate va fi posibil ca domnul Iohannis să candideze și să nu aibă nevoie de lege.

Și atunci cum va mai bloca domnul Iohannis acest lucru, din moment ce nu va trece prin Parlament absolut nicio lege?”, a declarat deputata USR.

Iohannis: Voi avea grijă ca această lege să nu existe

Amintim că președintele Klaus Iohannis, aflat la New York, la Adunarea Generală a ONU, a fost întrebat de jurnaliști despre propunerea PNL privind o modificare de lege care i-ar permite să candideze la Senat.

Iohannis a ținut să sublinieze faptul că nu a dorit o astfel de lege și că va avea grijă ca această lege să nu existe.

“Dați-mi voie să lăsăm chestiunea candidatură sau nu, sau ce facem în următoarea perioadă pentru o discuție pe care o vom avea în România, dacă este despre România. Dar despre această lege pot să vă spun și acum, fiindcă, pentru mine, este foarte clar: nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine, și pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă ca această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă lege pentru o persoană, și atunci cred că m-am exprimat foarte clar. Bref: nu va exista această lege și nu doresc, eu nu doresc să existe”, a precizat președintele României.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`