Cristina Prună, despre situația de la Pantelimon: Cum poți să restabilești încrederea în sistemul de sănătate, dacă tu, ca ministru, nu îți duci datoria până la capăt și nu mergi în fața oamenilor cu niște concluzii în urma a ceea ce s-a întâmplat acolo (VIDEO)

Publicat: 19 08. 2024, 21:50
Deputata USR Cristina Prună. Sursa foto: usr.ro

Deputata USR, Cristina Prună, a fost prezentă în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a vorbit despre situația șocantă de la Spital Sf Pantelimon. De asemenea, Cristina Prună a discutat și despre întâlnirea dintre Ciolacu și Rafila de luni.

„Totuși, vorbim de 20 de oameni care au murit în 48 de ore”

Deputata a precizat că Rafila avea obligația să trimită Corpul de Control acolo, la Pantelimon, dată fiind gravitatea situației.

“Asta trebuia să ne răspundă domnul Ciolacu, în calitate de premier, încă din luna aprilie, dacă chiar îi păsa de Ministerul Sănătății, de sistemul de sănătate din această țară. Totuși, vorbim de 20 de oameni care au murit în 48 de ore și domnul Rafila avea obligația să trimită Corpul de Control acolo. Dar, atenție, nu oameni care n-au nicio legătură cu sistemul. Legea îl obliga să fie și un medic de la ATI, și din Colegiul Medicilor și din Inspecția sanitară de stat și de la CNAS.

Haideți să ne uităm la dimensiunea acestui caz. Când ai 20 de oameni, care mor în 48 de ore, oare nu te gândești că trebuie să trimiți cei mai competenți oameni acolo, oare doar să faci un raporțel pe care nici măcar nu-l dai publicității? Este suficient? Pentru că domnul Rafila, l-am ascultat foarte atent mai devreme, vorbea de neîncredere. Păi cum poți să restabilești încrederea în sistemul de sănătate, dacă tu, ca ministru, nu îți duci datoria până la capăt și nu mergi în fața oamenilor cu niște concluzii în urma a ceea ce s-a întâmplat, acolo, la Sfântul Pantelimon.”