Cristina Prună, despre Ordonanța pentru ieftinirea alimentelor: „Este o aberație economică. Producătorii români vor fi cei mai afectați”(VIDEO)

Publicat: 28 06. 2023, 16:36
Actualizat: 28 06. 2023, 16:39
Deputata USR Cristina Prună. Foto: usr.ro

Deputata Cristina Prună (USR) a criticat miercuri în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, ordonanța care plafonează adaosul comercial la unele produse de bază. Aceasta a precizat că măsura aduce aminte de perioada Comunistă când exista o lipsă a produselor de bază în magazine. Ea precizează că pentru combaterea inflației Guvernul trebuie să stimuleze producția internă și să scadă cheltuielile:

„Un an și jumătate la guvernare nu au văzut inflația cu două cifre care creștea de la lună la lună, nu au văzut că românii o duc din ce în ce mai greu, s-au găsit acum să vină cu această ordonanță care este o aberație economică. Nu știu ce economiști mai sunt pe la PSD, dar să faci lucrurile, să le copiezi din alte țări unde nu au mers și să crezi că în România vor merge este o mare greșeală.

Evident ni se spune cu subiect și predicat ce trebuie să mâncăm. Ați dat exemplu cofrajului de ouă de 10 ouă, pun pariu că nu o să mai găsim. Dacă se adoptă această ordonanță o să putem să cumpărăm 30 de ouă, fie 6 ouă, nu mai găsim 10 ouă. Ne aducem aminte de Comunism, când venea statul și spunea ce să cumpărăm, la ce preț mia ales să cumpărăm. Nu funcționează genul acesta de măsuri economice. Producătorii sunt cei mai afectați, producătorii români. În loc să se uite cum putem crește producția în România. Pe termen mediu și lung, prețuri mai bune vom avea dacă producem în România. Un al doilea lucru pe care trebuie să îl facă Guvernul este să reducă cheltuielile, inflația este un rezultat al politicilor guvernamentale de risipă”.