Cristina Prună, despre lupta dintre PSD și PNL pentru funcția de Secretar General al Guvernului: „Miza este cum își împart ei mai multe funcții pentru oamenii de partid”

Cristina Prună, despre lupta dintre PSD și PNL pentru funcția de Secretar General al Guvernului: Miza este cum își împart ei mai multe funcții pentru oamenii de partid
Deputata USR Cristina Prună. Foto: usr.ro
Deputata USR Cristina Prună a criticat luni, în emisiunea News Pass conflictul din interiorul coaliției de guvernare, în urma refuzului lui Marcel Ciolacu de a-l numi în funcția de Secretar General al Guvernului pe Mircea Abrudean. Aceasta a subliniat că tensiunile nu vizează interesele românilor, ci lupta celor două partide de a acapara funcții cheie:

„Patriotismul acela economic de care ne vorbea domnul Ciolacu acum câteva zile pare că a durat practic până la apariția patriotismului de partid. Deja acum vorbim despre oameni, despre funcții. De la începutul acestui an s-a vorbit peste tot, în media, din partea liderilor celor două partide numai despre această rocadă, rotativă, despre funcții, despre împărțeli, în timp ce românii sufereau de pe urma inflației, a creșterii necontrolate a prețurilor, a ratelor la bănci dublate, a grevei profesorilor. Chiar și Klaus Iohannis a spus că această rotativă merge sticlă. Iată ce sticlă merge că am început iar să vorbim despreoameni și funcții.

Vă dați seama cât de mult mor românii după această funcție de secretar general și cine va fi numit acolo. Acest secretar general nu va face viața mai bună a românilor. Există acolo o agenție care a fost creată prin Lege și care va controla toate companiile de stat și practic aceasta este miza, cum își împart ei mai multe funcții pentru oamenii de partid, despre asta este vorba”, a spus Cristina Prună.

Conducerea PNL s-a reunit luni într-o ședință de urgență după refuzul lui Marcel Ciolacu de a-l numi în funcția de Secretar General al Guvernului pe Mircea Abrudean, susținut politic atât de Emil Boc, cât și de Gheorghe Flutur.

Rareș Bogdan, despre decizia PNL în scandalul din coaliție

Europarlamentarul Rareș Bogdan a precizat după ședința BPN că liberalii nu vor ceda această poziție cheie din structura Guvernului, “atât timp cât premierul Ciucă nu a refuzat numirea unui condamnat la acea vreme…”.

Rareș Bogdan s-a referit la Marian Neacșu (PSD), condamnat definitiv de Curtea Supremă la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce și-a angajat fiica la cabinetul parlamentar. Neacșu a fost reabilitat între timp și a fost numit secretar general al Guvernului când era condus de Nicolae Ciucă.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie