Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut o reacție virulentă la adresa președintelui Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae. Totul a pornit de la faptul că social-democratul a spus despre cei care i-au criticat amendamentele depuse la legea grațierii să sunt „fie sunt foarte proști, fie sunt ticăloși”.
În acest context, Cristian Tudor Popescu a declarat, la Digi 24, că Șerban Nicolae regretă din „adâncul sufletului că nu a prins societatea de dinainte de 89”, perioadă în care cei care criticau partidul sufereau consecințe serioase, iar presa era o anexă a partidului.
„Nu știu ce vârstă are acest ins. Probabil sub 50 de ani. Echivalentul la ce a spus este „altă întrebare”, al lui Iordache. Și echivalentul ambelor adică „proști-ticăloși-Nicolae și altă-întrebare-Iordache” este „hai sictir”. Oamenii ăștia, domnul ăsta, cu toate că e destul de tânăr, se vede clar cum regretă din adâncul sufletului că nu au prins societatea de dinainte de 89. Nu le vine să creadă. Cum domne adică? Vorbesc eu, Șerban Nicolae, liderul senatorilor, și voi îndrăzniți să mă contraziceți? În loc să vă adăpați? În loc să vă notați? Era minunat pentru acest domn înainte de 89. Ce făcea presa înainte de 89? Cuvânta tovarășul cel mare, dar și tovarășii de la județ, de partid, care deschideau gura de două-trei ori și așa zisul ziarist trebuia să noteze în carnețel nu să pună întrebări stupide, proaste și ticăloase. Era ordine domne atunci. Se vede suferința. Omul ăsta suferă sincer că nu trăiește în perioada de dinainte de 89. Trebuie să stea în dezordinea asta în care își permit ăștia să-i pună întrebări, tot felul de așa ziși jurnaliști pe care îi disprețuiește din tot sufletul. De fapt Ion Iliescu este părintele multor lucruri din țara asta, dar și părintele acestei atitudini. Ia să vedem ce-i cu băieții ăștia de la presă de acolo? Mi-l amintesc prin 90. Presa și în general societatea civilă, oamenii care pun întrebări, trebuie să fie o anexă a partidului, nu să vină ei cu tot felul de întrebări așa din capul lor. Asta este suferința domnului ăsta Nicolae, preocupat cu grațierea infractorilor. Dacă încerca cineva înainte de 89 așa ceva, era dat afară imediat, suferea consecințe pe toate planurile, dacă nu era și arestat. Într-un fel trebuie să zică cineva și domnul: adică băi, nu vedeți cine sunt eu? Voi sunteți niște proști și ticăloși”, a spus jurnalistul.
Șerban Nicoale a depus mai multe amendamente la legea grațierii prin care ar urma să beneficieze de această măsură și cei condamnați pentru fapte de corupție, inclusiv pentru luare și dare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu.
Social-democratul a spus că nu va retrage aceste amendamente, chiar dacă îi va cere partidul, pentru că le-a depus în calitatea lui de senator.