CTP, despre comportamentul lui Raed Arafat în timpul intervenției de la COLECTIV: „Vine până aici, în dreapta sunt morții. Se întoarce și se ușchește”

Publicat: 24 10. 2019, 21:55

Cristian Tudor Popescu a analizat comportamentul responsabililor prezenți în fața clubului Colectiv, în seara tragediei, pornind de la imaginile publicate joi de jurnaliștii de la Libertatea.

Gazetarul a susținut, pentru Digi24, că Raed Arafat ar fi trebuit să-i coordoneze pe pompieri. În loc de asta, secretarul de stat s-a cărat…

„Uitați-vă acolo ce face. Uitați capul ăla de Nosferatu, îl vedeți din spate. Vine până aici, în dreapta sunt morții. Se întoarce și se ușchește, în timp ce Oprea-minte mică (fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, n.r.) vorbește la telefon. Ce face mai departe dl Arafat? Se cară. O să mai vină o imagine unde vorbește la telefon. Nu se apropie de zona respectivă, unde ăia stau degeaba. Se întoarce cu spatele și vorbește la telefon.

Ești principalul responsabil pentru tot ce este acolo. El este șeful absolut a tot ce se întâmplă și acest om, în condițiile în care în mod evident acolo este o debandată totală, oamenii ăia stau în proporție de 95% de pomană, se învârt de colo-colo și sar peste morți. Și în această situație de debandată, principalul vorbește la telefon. Ca să arate că face vreo treabă. Ce trebuia să facă în secunda aia? Să-și dea haina jos, să se ducă acolo în față și să înceapă să-i coordoneze pe oamenii ăștia necoordonați deloc. Asta trebuia să facă, dacă era un șef adevărat”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Filmări ascunse, cu primele minute ale interventiei de la Colectiv, au fost publicate de Libertatea, la patru ani de la tragedie. Imaginile au fost surprinse de subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU care a ajuns la locul tragediei. Autorii articolului susțin ca aceste cadre nu au ajuns niciodată pe mâna procurorilor care anchetează cazul Colectiv, pentru că ar fi fost ascunse de superiorii subofițerului de la ISU. Este vorba despre o înregistrare care are aproape 21 de minute. (DetaliiAICI)

Raed Arafat a anunțat că își va exprima punctul de vedere referitor la cele dezvăluite joi de Libertatea, în cazul ”Colectiv”, abia după comemorare și după ce vor trece alegerile prezidențiale. (DetaliiAICI)

În patru ani nu s-a făcut nimic, niciun pas înainte, doar câteva mișcări de imagine, invitați de afară, să le arăm cât de dotați suntem noi, că la cumpărături suntem buni. Nu s-a învățat nimic, pentru că suntem preocupați doar de imagine. Nimeni nu e preocupat de viață, de soarta cetățeanului”, a declarat, pentru B1 TV, Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv. (Detalii AICI)