Cristian Seidler (USR), despre măsurile fiscale discutate în coaliție: Era prea ”ieftină” încălzirea iarna, așa că Guvernul va crește TVA / Ciolacu vorbește abureli, minte, manipulează (VIDEO)

Publicat: 25 07. 2023, 19:29
Deputatul USR Cristian Seidler. Captură Video : USR / YouTube

Deputatul USR Cristian Seidler a criticat lipsa de transparență a Guvernului PSD – PNL vizavi de măsurile fiscale pe care urmează să le ia pentru, teoretic, a acoperi deficitul bugetar. Din informațiile vehiculate pe surse în spațiul public Seidler crede, însă, că aceste măsuri nu vor acoperi gaura din buget, în schimb vor lovi în populație. Cheltuielile aberante ale statului rămân, însă, neatinse.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Seidler (USR) critică lipsa de transparență a Guvernului PSD – PNL în chestiunea măsurilor fiscale

„Eu nu cred că asta e lista finală (cea prezentată de G4Media pe surse), s-ar putea ca pe listă să se mai adauge niște chestiuni și să iasă altele. Din păcate, nu știm mai nimic pentru că Guvernul nu ne-a spus care e dimensiunea minusului (din buget), aceste măsuri luate în parte cât ar acoperi și către care domenii prioritare vor merge banii. De ce vor fi românii nevoiți să plătească cu 4% în plus doar pe încălzire la iarnă, că încălzirea era cu 5% cotă TVA, iar dacă ea urcă la 9%, deși poate urcă la 19%, nu știm… Mai multe lucruri nu știm, de fapt nu știm aproape nimic.

Când vii și spui ”200.000 de posturi (neocupate) tăiate din organigramă” și zici ”asta chiar dacă nu aduce nicio economie în sine, stați să vedeți că niște șefi o să scadă în rang și o să primească niște salarii mai mici”. Bun, câți șefi, la câte salarii?

Nu se face nicio economie propriu-zisă nici dacă se desființează locurile alea de muncă din organigramă, nici dacă rămân acolo deoarece banii, fiind necheltuiți și-ntr-o situație și în alta, merg altundeva. Unde o fi mergând ei e altă situație”, a spus deputatul USR.

Cristian Seidler a remarcat apoi că „și așa era prea ieftină încălzirea iarna”, așa că guvernanții s-au gândit să crească TVA.

Seidler (USR): Ciolacu (PSD) minte și manipulează

„Vă spun o categorie de cheltuieli care nu va fi afectată în ciuda a ceea ce spune dl Ciolacu public: cluburile. Am tot căutat în Codul Fiscal, niciunde cluburile nu figurează la cota de 5% cum spune Ciolacu. Astea fac bani din vânzarea de băuturi alcoolice, care sunt la cotă de 19%. Așa că ce se poate aștepta de la un premier care vorbește abureli, manipulează, minte, nici nu știu cum să calific…”, a mai declarat deputatul USR.