Cristian Seidler (USR), despre măsurile de austeritate: O perdea de fum. În realitate nu se întâmplă și chiar de s-ar întâmpla, PSD spune că se economisesc 5 miliarde. Dar nu era gaura de 20 miliarde? (VIDEO)

Publicat: 08 05. 2023, 19:24
Actualizat: 08 05. 2023, 19:27
Deputatul USR Cristian Seidler. Captură Video : USR / YouTube

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat luni, pentru B1 TV, că măsurile anunțate de Nicolae Ciucă (PNL) și Marcel Ciolacu (PSD) pentru reducerea cheltuielilor statului nu sunt decât praf în ochi, că aceste măsuri nu se vor aplica și chiar dacă se va ține cont de ele, nu vor aduce la buget decât vreo cinci miliarde, golul fiind de 20 de miliarde.

Și președintele USR Cătălin Drulă a criticat Ordonața de Urgență, avertizând că aceasta va bloca activitatea primăriilor. Drulă a mai reproșat PSD și PNL că nu vor să taie din cheltuielile clientelei de partid. În schimb, vor să crească taxele.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Cristian Seidler (USR), despre măsurile de austeritate anunțate de PSD și PNL: Praf în ochi

„Anul trecut ni s-a zis la fel, că se reduc cheltuielile de bunuri și servicii cu 10%, da? Ni s-a spus exact același lucru și, la finalul anului, am văzut cu ochii mei conferința de presă a ministrului Finanțelor (Adrian Câciu de la PSD) care ne-a spus: „mă rog, nu s-a reușit peste tot, dar așa, în mare”. Deci dacă anul trecut nu s-a reușit, nu există niciun indiciu că anul ăsta se va reuși, adică s-au anunțat niște măsuri, dar asta nu înseamnă că se va și întâmpla.

Cât despre stoparea angajărilor, chiar la dvs în studio cu dl Zetea (de la PSD) concluzionasem că s-a votat de către această majoritate creșterea prin lege a organigramei la o instituție, întâmplător la Protecția Consumatorului, și câte 100-2-3 pe dincolo, pe la alte ministere.

Faptul că se limitează la două numărul de consilii de administrație din care poate face parte o persoană înseamnă că același număr de locuri se va împărți la mai mulți agarici din partid. Rămân aceleași doar se distribuie aceiași bani la mai multe persoane. Zero, dar zero economie!

Sunt doar niște măsuri de ochii lumii…

Cică se va reduce la jumătate numărul de consilieri, dar nu se reduce la jumătate numărul de demnitari, că dacă s-ar reduce un demnitar, s-ar reduce 100% din consilierii acelui demnitar, nu jumătate. Dacă acei consilieri sunt degeaba, de ce i-au mai plătit până acum dacă se poate renunța numai așa la ei?

E doar o perdea de fum, numai ca să discutăm noi despre asta. În realitate nu se întâmplă și chiar de s-ar întâmpla, PSD spune că se economisesc 5 miliarde, dar nu era gaura de 20 miliarde?”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler, pentru B1 TV.