Cristian Seidler (USR), despre coaliția PSD-PNL: “A venit o stabilitate de era să nu mai puteam să stăm pe scaun. În 2024, lună de lună, batem record, ca țară, la inflație” (VIDEO)

Cristian Seidler (USR), despre coaliția PSD-PNL: “A venit o stabilitate de era să nu mai puteam să stăm pe scaun. În 2024, lună de lună, batem record, ca țară, la inflație” (VIDEO)
Deputatul USR Cristian Seidler. Sursa foto: usr.ro

Deputatul USR, Cristian Seidler, a fost prezent în emisiunea „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a criticat coaliția PSD-PNL.

Seidler a precizat ce s-a întâmplat, în România, de când guvernează alianța PSD-PNL.

„Este o falsă dispută. Băieții ăștia guvernează și își planifică  să guverneze împreună în continuare”

Deputatul are o părere critică despre stabilitatea economică adusă de coaliția PSD-PNL. El afirmă că, deși s-a vorbit despre stabilitate, realitatea este cu totul  diferită, evidențiind mai multe puncte.

“Eu când aud despre stabilitate, mă întorc la niște cifre, că, știți, aritmetica nu minte.

Deci în 2021, acel an în care a fost și USR la guvernare, a fost 5,1 % inflația. După aceea, a venit stabilitatea, domnule. Deci a venit o stabilitate, de era să nu mai putem sta pe scaun, 13,8 % inflația în anul următor. Au asigurat băieții ăștia o stabilitate, de vă spun, se cutremurau toți pereții, prețurile. În 2023, inflația era 10,4 %, în 2024, lună de lună, batem record noi, ca țară, din păcate, la inflație. Deci e o stabilitate … nu, domnule, nu-i stabilitate, este o creștere, este o creștere a inflației, deci a prețurilor, este o creștere a taxelor și este o creștere a numărului de taxe, că ați băgat și taxe noi. Nu este niciun fel de stabilitate, apropo de această discutată stabilitate, iar despre deficit, din timpul anterior al PSD-ului, vă aduceți aminte de doamna Dăncilă, care era președinte și premier? Atunci a început procedura de deficit excesiv, de atunci săreați gardul la deficit, iar anul ăsta, reușiți să faceți deficit mai mult decât în an pandemic.

Se discută de 2 ani și mai bine despre cota progresivă versus cota unică, dar nu s-a modificat nimic.

N-a fost un proiect pe masă, măcar. E o falsă discuție, cum e despre pe multe subiecte, iar în timpul ăsta, băieții guvernează bine merci împreună.

(…) Nici nu urma să se întâmple nimic, a spus Banca Mondială, a spus Fondul Monetar Internațional, România nu are capacitatea administrativă tehnică de a implementa altceva decât are în momentul de față, dincolo de orice ideologie și de opțiune politică. Este o falsă dispută. Băieții ăștia guvernează și își planifică, așa cum mai scapă câte o declarație, să guverneze împreună în continuare, să ne țină pe noi brăcinarii, să putem plăti inflațiile astea”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:27 - Bancnote false, identice cu cele reale, sunt scoase la vânzare. Indivizi necunoscuți le pun în circulație
18:20 - Ce se întâmplă cu Lidia Buble. Artista se confruntă cu mari probleme de sănătate: „Am luat toate medicamentele din lume”
18:05 - Secretara-şefă a Universităţii de Medicină din Bucureşti a dispărut. Ea a fost dată în urmărire națională
17:56 - Fosta purtătoare de cuvânt a lui Donald Trump este acuzată că a criticat-o pe Kamala Harris pentru că nu are copii biologici. Reacție chiar din campania republicanului
17:55 - Ce este ceaiul de banane și ce beneficii ascunse are pentru sănătate? Modul simplu în care se prepară
17:48 - Procesul lui Dumitru Buzatu se reia de la zero. Motivul pentru care magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au decis acest lucru
17:34 - Sergiu Bîlcea (PNL), după protestele pensionarilor siderurgiști și cei din minerit: Sper că în cel mai scurt timp această schimbare legislativă să intre în procedură (VIDEO)
17:32 - Iulian Fota: România nu și-a subsumat securitatea națională Alianței. Dacă există un pericol direct și iminent, avem toată baza legală și legimitatea să acționăm / Avem interese legate de R. Moldova, care nu sunt acoperite de NATO (VIDEO)
17:31 - Fructul minune care rezistă chiar și un an fără să se strice. Ce proprietăți și beneficii are pentru sănătate
17:28 - De ce a ales Jorge școala privată pentru copiii săi: „Învățatul în exces la toate materiile nu cred că e benefic”