Cristian Seidler, despre nedreptățile create pentru pensionarii cu dizabilități: „Știau că asta va fi rezultatul” (VIDEO)

Cristian Seidler, despre nedreptățile create pentru pensionarii cu dizabilități: Știau că asta va fi rezultatul (VIDEO)
Deputatul USR Cristian Seidler. Sursa foto: usr.ro

Deputatul USR Cristian Seidler a criticat dur în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, inechitățile create de noua lege a pensiilor pentru persoanele cu dizabilități. Acesta a precizat că aceste nedreptăți au fost create cu bună știință de către guvernarea PSD-PNL, care a fost avertizată chiar în timpul dezbaterii proiectului de lege:

“Este o încercare de a drege busuiocul în stil…era să zic românesc, doar că nu e vinovată o țară întreagă pentru niște probleme făcute cu bună intenție, cu bună intenție în sensul că știau că asta va fi rezultatul. Președintele Asociației Nevăzătorilor a fost în Comisia de Muncă atunci când s-a discutat această nouă lege a pensiilor și a atras atenția încă de atunci că acesta va fi efectul noii acestei legi.

Intenționat au făcut-o să fie așa. După aceea când a venit momentul aplicării și-au dat seama, a ieșit și scandal public, altfel o lăsau așa și acum încearcă să o dreagă inventând lucruri de parcă legea nu ar avea precedente pe care le-ar putea folosi”.

Cristian Seidler a mai precizat că USR a propus trecerea de pe vechiul sistem de puncte pe noul sistem de puncte:

“Pentru pensionarii din sistemul agricol, lucrătorii de la CAP, recalcularea a presupus trecerea de pe vechiul sistem de puncte pe noul sistem de puncte, asta ar fi fost o soluție absolut onorabilă și de dorit și pentru persoanele pensionate după ce au muncit în ciuda dizabilităților. Am depus acest proeict de lege, au refuzat, au votat împotrivă”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`