Cristian Seidler: Cel puțin jumătate din suma pe care o cer profesorii se găsește dacă anul ăsta Guvernul nu mai ia mașini noi

Publicat: 25 05. 2023, 19:17
Deputatul USR Cristian Seidler. Captură Video : USR / YouTube

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat în emisiunea Bună, România, cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, că jumătate din suma pe care profesorii o cer astăzi de la Guvern pentru salarii decente ar fi fost disponibilă dacă se stopa cu adevărat risipa din banii publici în contextul discuțiilor despre Ordonanța austerității. Potrivit deputatului USR, 4,3 miliarde de lei au fost cheltuiți cu puțin timp înainte de Ordonanță pentru achiziții de autoturisme la instituțiile publice:

„Dincolo de incapacitate, este de fapt o lipsă de voință, asta e o atitudine. Cu o săptămână înainte de Ordonanța austerității statul român a încărcat prin diverse instituții publice achiziții de autoturisme, achiziții de autoutilitare de 4,4 miliarde d e lei.   Măsura pe care o cer profesorii maximal este de 8,3 miliarde lei . Cel puțin jumătate din sumă se găsește dacă România ia următoarea decizie: anul ăsta nu mai cumpărăm mașini noi”.

Deputatul USR a criticat dur și vizita președintelui Klaus Iohannis la Sibiu, unde a fost adus un grup de copii să îi cânte:

„Mi-am adus aminte de Viorica Dăncilă, cum făceau tumbe fetițele în fața dânsei și au urlat o țară întreagă și nu am cum să nu îmi aduc aminte de conducătorul mult iubit, cel mai iubit dintre pământeni și soția dânsului căreia îi cântau o sală întreagă de copii.”