Cristian Preda: Sper ca Victor Ponta să nu ceară membrilor PSD şi PNL blocarea unui buget favorabil României

Cristian Preda: Sper ca Victor Ponta să nu ceară membrilor PSD şi PNL blocarea unui buget favorabil României

Eurodeputatul PDL Cristian Preda face apel la toţi colegii europarlamentari români să voteze în plenul forului legislativ european cadrul financiar multianual al UE pentru 2014-2020, negociat la Consiliul European din 7-8 februarie.

Fac un apel la colegii mei din celelalte grupuri politice aleşi în România să voteze, la rândul lor, bugetul. Apelul meu e justificat de intervenţia nefericită a premierului, care a criticat realizarea unui consens în privinţa bugetului. Sper ca Victor Ponta să nu ceară membrilor PSD şi PNL – din motive politicianiste sau urmând directivele Internaţionalei Socialiste – blocarea unui buget favorabil României„, spune Cristian Preda, într-o postare pe blogul său.

Europarlamentarul PDL arată că alocarea care revine României pe bugetul negociat la Consiliul European este „o surpriză plăcută” şi că va vota în plenul PE acest cadru financiar deoarece „dă o şansă dezvoltării României”.

Salut consensul în privinţa cadrului financiar multi-anual 2014-2020, realizat în Consiliul European ţinut joi şi vineri. Creşterea părţii care revine României e o surpriză plăcută, mai ales în condiţiile diminuării sumei totale alocate pentru următorii 7 ani, cu circa 34 de miliarde, comparativ cu perioada corespondentă anterioară. Această propunere va veni în Parlamentul European. O voi vota, fiindcă nu pot să refuz un buget care dă o şansă dezvoltării României„, mai afirmă eurodeputatul PDL.

Premierul Victor Ponta a declarat că este foarte dezamăgit de rezultatul final al alocării bugetare UE petru România, care este prezentat să pară mai bun, dar de fapt este foarte rău faţă de propunerea iniţială a CE şi practic nu s-a obţinut niciun euro în plus faţă de noiembrie, iar” legenda cu preşedintele Băsescu mare negociator a murit”.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, vineri, la Bruxelles, sumele pe care le primeşte România din bugetul UE în 2014-2020 pe programe, el menţionând că în total este vorba despre un buget de 39,887 miliarde de euro.

 
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)