Cristian Preda: Dintr-o alianță politică nu vor putea face parte Becali, Dan Diaconescu, oameni care nu au nicio idee despre guvernarea contemporană

Publicat: 24 02. 2012, 19:40
Foto: agerpres.ro

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a enumerat, pe blogul personal, câteva categorii de eprsoane pe care nu le va vedea niciodată ca făcânt parte dintr-o alianță politică.

Astfel, potrivit lui Preda, o alianţă politică de succes, indiferent că se va numi Mişcarea Populară sau altfel, nu va putea include „supravieţuitori cu un parcurs mai lung sau mai scurt (aşa-numiţii traseişti), corupţi sau discreditaţi de acuzaţii de corupţie, adăpostiţi acum în spatele unor forţe politice auto-intituate responsabile, progresiste etc„.

De asemenea, politicianul dă și câteva exemple concrete de oameni pe care îi exclude din start: ”guralivi de tipul Becali, Dan Diaconescu și alții, care nu au nicio idee despre guvernarea contemporană.”

Pe de altă parte, o alianţă de succes, în viziunea lui Preda, pornește de la obiectivele unei guvernări de dreapta.

O alianţă de succes trebuie să pornească de la obiective ale guvernării. Ale uneia de dreapta, desigur, fiindcă blocul stângii există deja şi ştim ce promite stânga lui Ponta şi Antonescu! Iar dacă, până la urmă, o alianţă nu va putea fi realizată decât selectând cu discernământ ralierile, cu atât mai bine!„, scrie Cristian Preda.

Pe de altă parte, președintele PNG, Gigi Becali, a declarat, joi, că cel mai probabil partidul pe care-l conduce va face parte din Mișcarea Populară.