Cristian Preda, despre scenariul „Iohannis la Consiliul European”: PNL caută diverse proptele pentru Ciucă. Distanța față de realitate, enormă. Există candidați foarte puternici ale căror nume sunt pronunțate la Bruxelles, nu la Statuia Aviatorilor (VIDEO)

Cristian Preda, despre scenariul „Iohannis la Consiliul European”: PNL caută diverse proptele pentru Ciucă. Distanța față de realitate, enormă. Există candidați foarte puternici ale căror nume sunt pronunțate la Bruxelles, nu la Statuia Aviatorilor (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Politologul Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, i-a ironizat pe liberali pentru scenariul potrivit căruia Klaus Iohannis ar putea prelua președinția Consiliului European, joi, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și s-a arătat de părere că „există alți candidați foarte puternici, ale căror nume sunt pronunțate la Bruxelles, nu la Statuia Aviatorilor, acolo, la sediul PNL”.

Cristian Preda, pe B1 TV, despre scenariul „Iohannis la Consiliul European”

Întrebat despre acest scenariu, decanul FSP-UB a explicat: „E o temă care mobilizează în mod evident PNL, care caută acum diverse proptele pentru domnul Ciucă. De fapt, tabăra care îl susține în PNL pe domnul Ciucă a găsit un nou argument pe care îl folosește în bătălia din PNL și în discuțiile cu PSD pentru a-l susține pe președintele partidului, care a fost și prim-ministru”.

„Chestiunile sunt, însă, mult mai complicate, adică există o distanță față de realitate enormă în chestiunea pe care o discutăm. Asta pentru că există alți candidați foarte puternici, ale căror nume sunt pronunțate la Bruxelles, nu la Statuia Aviatorilor, acolo, la sediul PNL. Adică e vorba de Mario Draghi, de pildă, care este un foarte influent politician la nivel european. E vorba, de asemenea, despre o negociere politică. Vedeți dumneavoastră, acest post a fost ocupat până acum, într-adevăr, de politicieni care au avut cariere importante, chiar aș zice mai importante decât cea a lui Charles Michel”, a adăugat Cristian Preda.

„Chestiunea este că locurile astea, președintele Consiliului European, președintele Comisiei Europene, președintele Parlamentului, Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă, astea sunt discutate de familiile politice – cea populară, din care e Iohannis, cea liberală, în care este Charles Michel, cea socialistă, în care don Ciolacu, de pildă, și în care este Borrell acum, Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă și chestiunile de Securitate”, a mai spus politologul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Este important să ne urmărim direcția în funcție de planete, dar nu la modul fatidic. Pericolele perioadei (VIDEO)
23:38 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Moment cu adevărat special, în care Universul ne vorbește / Să fim atenți la limbaj și la potențialul nostru de negociere (VIDEO)
23:04 - Amendă uriașă primită de un botoșănean care a abandonat mai mulţi pui de pisică
22:40 - Filmul românesc „Anul nou care n-a fost”, câștigător la secţiunea Orizzonti, la Festivalul de Film de la Veneţia. Mureșanu: Dedic premiul tuturor oamenilor din lume care caută încă demnitatea, libertatea și umanitatea (VIDEO, FOTO)
22:25 - Noi date în cazul atacului din Constanța. Femeia a fost înjunghiată de concubin, la patiseria unde ea lucra: „Un țipăt, efectiv, de durere”
21:59 - Ultimele pregătiri înainte de debutul noului an școlar: Rechizitele sunt chiar și cu 30% mai scumpe faţă de anul trecut. Cât au ajuns să coste
21:36 - Ciolacu, după o vizită la școala din Cornu: E un model. Încă avem de muncit pentru a asigura condițiile minime în multe alte unități de învățământ (FOTO)
21:17 - Elevii români au câștigat 4 medalii la Olimpiada Internațională de Informatică. Locul obținut de România în competiție
20:54 - Ciucă, după o vizită în comuna Rojiște, Dolj: Mă bucur când economia locală înflorește. Administrațiile liberale demonstrează că orice localitate poate să se dezvolte (FOTO)
20:33 - Sindromul de care a suferit Andreea Berecleanu: „Fizic am clacat”. Mărturisirile vedetei