Cristian Păun, despre promisiunea electorală a lui Simion (AUR): Vinde gogoși ieftine. Statul are alte îndatoriri, nu să dea case ieftine oamenilor. Planul lui îmi sună a lagăr de concentrare comunist (VIDEO)

Cristian Păun, despre promisiunea electorală a lui Simion (AUR): Vinde gogoși ieftine. Statul are alte îndatoriri, nu să dea case ieftine oamenilor. Planul lui îmi sună a lagăr de concentrare comunist (VIDEO)
În imagine: profesorul de economie Cristian Păun. Sursă Foto: Captură Video B1 TV

Profesorul de economie Cristian Păun a declarat că George Simion, liderul AUR, „vinde gogoși oamenilor” când le promite un milion de apartamente în valoare de 35.000 de euro fiecare dacă va câștiga prezidențialele. Acesta a mai afirmat că promisiunea electorală a AUR nu are cum să devină realitate într-un stat democratic și o economie de piață cum e România, ci într-un stat comunist.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu pe B1 TV.

Păun: Statul are alte îndatoriri, nu să dea case ieftine oamenilor

Cristian Păun a explicat întâi că statul n-are nicio treabă cu construcția de case ieftine pentru oameni, ci are alte îndatoriri: „Statul nu trebuie să se ocupe de așa ceva. Funcțiile de bază ale statului n-au nicio legătură cu oferirea de case ieftine românilor. Asta ar trebui să o facă antreprenorii privați, sunt unii care o fac, oferă case ieftine din lemn, din containere, din tot felul de materiale de construcție, din prefabricate (…) Nu are nicio treabă statul, eventual premierul, președintele României să vină să dea case românilor sau să promită case românilor. A doua mare problemă e că faci acest lucru înainte de un vot, adică nu poți să vii și înainte de un vot, parte a campaniei electorale, tu să promiți acest lucru oamenilor. (…) N-ai voie, cred că într-un stat normal, democratic n-ai voie să promiți asemenea lucruri care nu țin de apanajul statului. Statul se ocupă de educație, sănătate, apărare, securitate sau siguranță pe străzi și justiție. N-are treabă cu casele oamenilor! Asta e așa, scoasă din pălărie”.

„De unde a scos AUR numărul de un milion de locuințe? De unde are România azi nevoie de un milion de locuințe sociale? Păi dacă sunt 9 milioane de locuințe la 16 milioane de români și AUR vrea să mai adauge un milion de locuințe sociale, mie mi se pare că totuși 9 milioane de locuințe la 16 milioane de oameni n-arată că în România e o problemă cu locuitul”, a mai declarat Cristian Păun.

Păun: Simion vinde gogoși oamenilor

Într-un dialog cu Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, Păun a mai spus că dacă AUR-iștii una au scris în contractul pe care l-au dat celor interesați să-l semneze și alta fac, „în prima clipă ați merge la închisoare”.

Lulea a afirmat apoi că, din partea AUR, contractul e semnat de George Simion, ca președinte al partidului, candidat la prezidențiale și cel care face promisiunea.

„Eu cred că aici lucrurile sunt destul de clare: adică o persoană, printr-un document, vinde gogoși oamenilor”, a replicat profesorul de economie.

Păun, despre planul AUR: Sună a lagăr comunist

Lulea a explicat apoi că locuințele se vor construi pe terenurile statului, în jurul marilor orașe. În jurul Bucureștiului, de exemplu, sunt terenuri disponibile pe care au fost baze militare mai de mult și acolo se pot ridica aceste locuințe.

„Îmi sună a lagăre de concetrare, a barăci, lagăr de concentrare comunist, sincer”, a mai susținut Cristian Păun.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`