Cristian Ghinea va participa la întâlnirea cu Ursula von der Leyen, „pentru că PNRR e al României” / „Florin Cîțu mi-a propus să rămân ministru și am refuzat”

Cristian Ghinea va participa la întâlnirea cu Ursula von der Leyen, „pentru că PNRR e al României” / „Florin Cîțu mi-a propus să rămân ministru și am refuzat”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Ghinea (USR PLUS), fost ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, care a lucrat la Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat că a acceptat invitația premierului Florin Cîțu și va participa, luni, la evenimentul de semnare a documentului, „pentru că PNRR este al României”. La ceremonie va participa și Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Totuși, Ghinea a ținut să precizeze că „zvonurile legate de presupuse negocieri sau posibilitatea de a reveni în guvern fără o refacere a coaliției din care să facă parte USR PLUS sunt fake news”.

Cristian Ghinea a mai susținut că Florin Cîțu i-a propus să rămână ministru, dar el a refuzat.

Cristian Ghinea va participa la evenimentul de semnare a PNRR

„Premierul Cîțu mi-a propus să rămân ministru și am refuzat, ceea ce confirmă și el.
Toate zvonurile legate de presupuse negocieri sau posibilitatea de a reveni în guvern fără o refacere a coaliției din care să facă parte USR PLUS sunt fake news.

Am lucrat bine cu premierul și cu toți miniștrii din Guvern, nu e nici un secret. Obiectivul urmărit cu îndârjire a fost să avem un PNRR viabil, susținut de toată Coaliția. Am realizat acest obiectiv”, a scris Cristian Ghinea, pe Facebook.

Acesta a notat apoi că a lucrat efectiv la PNRR și a ajuns la un acord cu Comisia Europeană asupra planului chiar în ultima clipă, „mai exact, până cu câteva ore înainte ca demisiile noastre, ale miniștrilor USR PLUS, să ajungă în Monitorul Oficial”

„Pentru că PNRR este un plan de țară care va schimba România pentru generații. După ce vom fi construit autostrăzi și vom fi reîmpădurit România, vom putea spune că am fost acolo. Și USR PLUS a fost acolo.

Voi participa luni la întâlnirea cu președinta Comisiei Europene, la invitația premierului și dupa consultări cu cei doi copreședinți ai USR PLUS. Pentru că PNRR este al României”, a mai scris Cristian Ghinea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)