Cristian Ghinea, despre reforma pensiilor: Recomandarea de țară a Comisiei Europene este că avem un sistem dezechilibrat financiar și neechitabil (VIDEO)

Publicat: 02 06. 2021, 22:27
foto: Facebook @ Cristian Ghinea

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene,Cristian Ghinea, a vorbitmiercuri seară, în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, cu Tudor Mușat, despre reforma pensiilorpe care şi-a propus-o Guvernul prin PNRR.

”Sunt 2 probleme diferite- una că anumite lucururi neclare și alta că nu le avem. Avem tot PNRR-ul, scrie exact în componenta reforma pensiilor la ce se angajează Guvernul României și pentru ce cere bani că cerem și bani pentru recalcularea tuturor pensiilor. Ce ni s-a cerut este public de vreo 5 ani. Recomandarea de țară a Comisiei Europene, care se face an de an despre pensii este că avem un sistem dezechilibrat financiar și neechitabil”

”Asta înseamnă că e un sistem în care luăm mult mai mulți bani din fondul de pensii decât băgăm, asta înseamnă că e dezechiibrat. Anul trecut am luat 16 miliarde de lei, anul acesta 17 miliarde. Nu poți să spui comisiei că bate câmpii, că nu bate câmpii, așa e dezechilibrat. Și că este neechitabil. Ce înseamnă asta? Că nu este ok ca 4 milioane de oameni să aibă pensia medie de 1600 de lei și câteva mii de oameni să aibă pensia medie de 9000 de lei. Asta e neechitabil”, a adăugat Cristian Ghinea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.