Cristian Diaconescu s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară

Publicat: 20 05. 2014, 12:14
Foto: B1 TV

Fostul consilier prezidențial Cristian Diaconescu a anunțat, marți, că s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară.

Acesta a precizat că va ocupa funcția de simplu membru al partidului.

„Mulțumesc pentru disponibilitatea de a coopera într-un proiect politic bazat pe viziunea președintelui Băsescu”, a susținut acesta.

El a lansat un apel în rândul electoratului pentru a-și exprima votul în cadrul alegerilor europarlamentare.

„Vreau să afirm categoric faptul că principiile legate de statul de drept, independența sistemului judiciar pot fi puse la îndoială. Neparticiparea la vot reprezintă atitudini total necorespunzătoare momentului politic în care ne aflăm. Între vot și scena politică se află o țară. Vă rog să ascultați foarte bine mesajul pe care îl va transmite Biden la București. Faptul că există o preocupare în ceea ce privește parcursul democratic al României. În opinia mea, dilema este între ideologie și aplicarea sa în realitate”, a declarat Cristian Diaconescu.

„Este tipul de bărbat politic de care politica românească are nevoie. Un om decent, noi vrem să aducem toți oamenii buni în PMP. Este tipul de politician occidental, de care avem mare lipsă în acest moment pe scena politică”, a declarat deputatul Elena Udrea.

Cristian Diaconescu este de asemenea membru fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară, din care a luat naștere Partidul Mișcarea Populară.