Cristian Diaconescu: Biden și democrații, una din cele mai complicate misiuni. Problemele economice sunt uriașe și multe teme divizează națiunea americană / Trump a plecat, trumpismul a rămas (VIDEO)

Cristian Diaconescu: Biden și democrații, una din cele mai complicate misiuni. Problemele economice sunt uriașe și multe teme divizează națiunea americană / Trump a plecat, trumpismul a rămas (VIDEO)
foto: captură video PMP TV

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a explicat că la în marja ceremoniei de inaugurare de la Washington au fost prezenți mai mulți militari decât în teatrele de operațiuni, ceea ce arată „o situație cât se poate de complicată”. În plus, problemele economice sunt uriașe și multe teme separă națiunea americană, „de la cele rasiale, până la cele legate de avort sau chestiuni privind proiecția Americii în lume, probleme interne, relația între instituțiile de politice și societate după cazul Floyd”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cristian Diaconescu, despre misiunea complicată a administrației Biden și tensiunile din societatea americană

„Într-adevăr, are una din cele mai complicate misiuni Biden și nu numai el, și Partidul Democrat, pentru că ei asigură majoritatea în Congres. Intern, practic, astăzi când vorbim, peste 400.000 de americani au murit datorită COVID-19. Problemele economice sunt uriașe, peste 500.000 de americani și-au pierdut, de exemplu, casele, sunt pe stradă. Multe teme care divizează, separă națiunea americană, de la cele rasiale, până la cele legate de avort sau chestiuni privind proiecția Americii în lume, probleme interne, relația între instituțiile de politice și societate după cazul Floyd. Chestiuni extrem de complicate pe care, evident, administrația Biden trebuie să și le asume. De mâine, el începe să semneze ordine executorii. Va semna un ordin privind un sprijin social de 1,9 trilioane de dolari, 100 de milioane de vaccinuri pentru 100 de zile. Știți, ei au acel interval pentru noua administrație, de evaluare a primelor 100 de zile. O chestiune foarte sensibilă, extrem de importantă pentru multe zone comunitare americane, ridicarea interdicției de călătorie pentru musulmani din state arabe. Reîntoarcerea Statelor Unite în Acordul de la Paris. În timpul administrației Trump, Statele Unite s-a retras din 13 organizații, acorduri multilaterale și tratate internaționale, marea lor majoritate legate de funcționarea Organizației Națiunilor Unite. Purtarea măștii în instituțiile federale devine obligatorie”, a declarat Cristian Diaconescu, miercuri seară, în direct pe B1 TV.

Donald Trump a plecat, dar trumpismul a rămas, spune fostul ministru.

„A doua zi, în câteva ore, președinția americană simte nevoia să acționeze și să transmită prin aceste mesaje, dincolo de aspectele tehnice concrete, și o serie de semnale în ceea ce privește încrederea, recâștigarea încrederii. Trump a plecat, trumpismul a rămas, 70% din susținătorii republicanilor consideră că alegerile au fost incorecte și astăzi, când vorbim. Într-adevăr, peste 25.000 de militari din Garda Națională și toate instituțiile de securitate americane au fost prezenți la Washington, mai mulți militari decât în teatrele de operațiuni, ceea ce arată o situație cât se poate de complicată, tensiune maximă și, din acest punct de vedere, răspunsurile președintelui Biden sunt așteptate la interval de ore, nici măcar de zile”, a adăugat Cristian Diaconescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:46 - Lasconi: S-a ajuns la un record istoric de împrumuturi. Ciolacii nu au de gând să oprească această risipă. Dacă îi lăsăm să câștige alegerile, de anul viitor vom avea cu toții taxe și prețuri și mai mari
18:41 - Doi români stabiliți în Italia au fost șocați de prețurile dintr-un supermarket de la noi: „E scump în România, ce să facem, ne descurcăm cum putem”
18:20 - O navă s-a ciocnit cu alte două vapoare în Portul Constanţa. Imagini cu momentul impactului (VIDEO)
18:15 - Elev din Reșița, arestat după ce și-a bătut un coleg. Nu e prima dată când are probleme cu legea
18:15 - Se reduce perioada în care șoferii vor putea circula pe Transalpina. Între ce ore vor avea voie șoferii să circule pe drum
18:05 - O explozie a distrus un bloc din Adjud. O persoană a fost salvată de sub dărâmături de pompieri
17:51 - Guran (PNL), despre legea care-l ajută pe Iohannis să candideze la Senat: „Dacă unei singure persoane i se încalcă un drept, trebuie dată o lege și pentru o singură persoană” (VIDEO)
17:37 - Un polițist din Cluj a fost prins beat la volan. Bărbatul a intrat cu mașina într-un șanț și a refuzat drugtest
17:31 - Laurențiu Gîdei: Cu siguranță, din partea PSD nu se strâng și nu se vor strânge semnături pentru niciun altfel de candidat, exceptând candidații noștri (VIDEO)
17:25 - Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă