Cristian Diaconescu ar putea reveni la Ministerul de Externe în locul lui Teodor Baconschi. Bogdan Aurescu, un alt posibil candidat

Cristian Diaconescu ar putea reveni la Ministerul de Externe în locul lui Teodor Baconschi. Bogdan Aurescu, un alt posibil candidat
Foto: dcnews.ro

Președintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, ar putea fi ales în funcția de ministru de Externe, în locul lui Teodor Baconschi. Diaconescu s-ar întoarce, astfel, în fruntea Ministerului pe care l-a mai condus în Guvernul Boc. Totodată, un alt posibil candidat la această funcție ar fi dipolmatul Bogdan Aurescu.

Potrivit unor surse citate de cotidianul Ziua de Cluj, Baconschi ar urma să fie înlocuit la șefia Ministerului Afacerilor Externe de senatorul UNPR Cristian Diaconescu, membru în Comisia de Politică Externă a Senatului.
Potrivit unor surse din coaliţie citate de Mediafax, pe lângă Cristian Diaconescu, un alt posibil candidat ar putea fi şi Bogdan Aurescu, însă urmează discuţii pe tema nominalizării pentru acest portofoliu.

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, în şedinţa extraordinară a Parlamentului, că a cerut revocarea ministrului de Externe, Teodor Baconschi, ca urmare a afirmaţiilor sale de pe blog referitoare la protestatari.

Cristian Diaconescu a ocupat funcția de Ministru de Externe în perioada 2008-2009. Timp de un an a îndeplinit funcția de ministru de Externe în primul Guvern condus de Emil Boc.

În toamna lui 2009, a demisionat din guvern, împreună cu toți miniștri PSD, ca reacție la demiterea ministrului de interne Dan Nica.

Începând cu anul 2010, Cristian Diaconescu a devenit membru al UNPR și Președinte de Onoare al acestei formațiuni politice.

Cristian Diaconescu a făcut parte din guvernele Adrian Năstase (în perioada 10 martie 2004 – 28 decembrie 2002) și Emil Boc (în perioada 22 decembrie 2008 – 2 octombrie 2009).

Bogdan Aurescu s-a remarcat prin finalizarea cu succes a unor importante dosare de politică externă. De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a exprimat aprecieri publice la adresa secretarului de stat în MAE.
 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)