Cristian Bușoi (PNL): Reforma Sănătății trebuie să devină o prioritate absolută. Propunem finanțare crescută, acces rapid la medicamente inovative și generice și o nouă legislație pentru malpraxis și protecției pacientului
PNL propune finanțare crescută, acces rapid la medicamente inovative și generice și o nouă legislație pentru malpraxis și protecției pacientului, a declarat Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL în domeniul Sănătății și raportor al Programului de Sănătate al Uniunii Europene 2021-2027, miercuri, într-un comunicat de presă.
Cristian Bușoi spune că „Reforma Sănătății trebuie să devină o prioritate absolută”
Vicepreședintele PNL a subliniat că „reforma Sănătății trebuie să devină o prioritate absolută”.
„Dezbatere privind Programul de guvernare: Capitolul Sănătate la Partidul Național Liberal. Le mulțumesc pacienților, medicilor și reprezentanților industriei, ai farmaciștilor, ai Colegiului Medicilor și ai spitalelor private din România, care au răspuns invitației PNL la dezbatere și dialog”, a declarat Cristian Bușoi.
„În calitate de vicepreședinte PNL în Domeniul Sănătății și raportor al Programului de Sănătate al Uniunii Europene 2021 – 2027, alături de colegii mei: doamna senator Nicoleta Pauliuc și președintele Comisiei de Sănătate din PNL, dr. Andrei Baciu, cu sprijinul președintelui CNAS, doamna Valeria Herdea, am propus spre dezbatere viziunea PNL privind sistemul de Sănătate și o serie de măsuri, pe care le consideram esențiale pentru reformarea și dezvoltarea sistemului de Sănătate din România”, a continuat Cristian Bușoi.
El spune că scopul liberalilor este să construiască „pentru cetățeni un sistem de Sănătate mai performant, mai accesibil și mai eficient, printr-o serie de politici bine gândite și cu un impact pozitiv pe termen lung”.
Prioritățile PNL în domeniul Sănătății
Vicepreședintele PNL pentru politicile de sănătate a enumerat prioritățile pentru sector.
„Printre principalele priorități pe care le-am discutat și pe care le vom promova în perioada următoare se numără: creșterea finanțării pentru Sănătate, un plan – cadru, care să faciliteze accesul la finanțări europene pentru spitale și unități medicale, o nouă legislație pentru malpraxis și protecția pacienților, acces mai rapid la medicamente inovative, creșterea ponderii medicamentelor generice și finanțarea continuă a industriei autohtone de medicamente și, nu în ultimul rând, dezvoltarea sistemului privat de sănătate ca și completare a celui public”, a adăugat Cristian Bușoi.
„Consultările vor continua și în perioada următoare. Este esențial să construim un program de guvernare coerent și realist, care să răspundă nevoilor reale ale sistemului de Sănătate din România și să fie susținut prin măsuri concrete și aplicabile”, a mai declarat eurodeputatul.